SPLITSKA POVORKA

[FOTO] Mimohod mažoretkinja i narodne glazbe kroz grad povodom Dana državnosti

Dvodnevno obilježavanje Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja u Splitu doživjelo je svoj vrhunac danas uz raznovrsne manifestacije koje su oživjele gradsku jezgru. Promenadni koncert limene glazbe Hrvatskog glazbenog društva ‘Stjepan Radić’ uz pratnju talentiranih splitskih mažoretkinja prošao je kroz srce grada, od Trga Gaje Bulata, kroz živopisnu Marmontovu ulicu, sve do rive, okupljajući građane i posjetitelje u duhu glazbe i zajedništva.

Ovaj svečani događaj započeo je još u srijedu s polaganjem vijenaca na groblju Lovrinac, dok je Park branitelja kraj Banovine postao mjesto počasti i sjećanja uz polaganje cvijeća. Impresivan trenutak bio je spuštanje 22 metra dugog hrvatskog barjaka s gradske uprave, simbolizirajući ponos i jedinstvo naroda.

Gradski trgovi, poput Pjace i Trga Gaje Bulata, postali su centri svečanosti gdje su se odvijali emotivni trenuci položaja vijenaca i podizanja zastava uz zvuke nacionalne himne. Večernji koncert na Trgu Gaje Bulata, uz izvedbe solista, Zbora i Orkestra HNK, dodatno je obogatio atmosferu svečanosti i ponosa.

Vrhunac proslave svakako će biti večerašnji vatromet, najavljen za 21 sat, koji će obasjati grad, označavajući završetak ovog dvodnevnog spektakla. Fešta je u punom zamahu, pružajući građanima priliku da se okupaju u kulturnim i glazbenim programima te proslave nacionalnu baštinu i zajedništvo.

POSLJEDNJE DODANO: