EUROPSKI KUP U JUDU

Fantastična Splićanka Nina Simić osvojila zlato

Deseto jubilarno izdanje Europskog kupa u Dubrovniku okupilo je točno 350 judaša i judašica iz 28 država. Natjecanje, održano u Gospinom polju, još jednom je potvrdilo svoju reputaciju kao izvrsna destinacija, a podršku s tribina pružila je i dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić. Hrvatska je ponosno imala dva svoja predstavnika u finalima. Nina Simić iz JK “Pujanke” – Split osvojila je zlato u kategoriji -63kg, svladavši Viktoriu Folger iz Njemačke, dok je Robert Klačar iz JK “Istarski borac” – Pula osvojio brončanu medalju.

Nina Simić, koja je nastupila u kategoriji -63kg s 28 judašica, ostvarila je svoju prvu zlatnu medalju, a kako je to komentirala :

Fantastično, posebno nakon nedavnog natjecanja u Rigi gdje nisam uspjela ući u finale iz straha od ozljede. Osjećaj je nevjerojatan, ponovno biti u finalu i pobijediti. To je za mene bila potvrda da mogu biti tamo gdje želim – rekla je Simić.

Simić je u jutarnjem dijelu natjecanja pobijedila Aline Rosset (SUI), Aytaj Gardashkhanli (AZE) i Carlottu Avanzato (ITA). Prošle godine osvojila je brončanu medalju u istoj kategoriji.

U kategoriji do 73kg, gdje se također natjecao i Robert Klačar. Borilo se čak 45 judaša, a najuspješniji je bio Nijemac Jano Ruebo. Klačar je, unatoč izazovima, ostvario izniman uspjeh.

– Bio je to zahtjevan dan. Imali smo nekoliko poteškoća, ali uz podršku trenera, uspio sam se nositi s tim. Osjećam se spremnim za nadolazeće izazove, poput Europskog prvenstva u Zagrebu – istaknuo je.

Svečano otvorenje prije finalnog bloka pozdravila je predsjednica Hrvatskog judo saveza i direktorica za edukaciju Međunarodne judo federacije, dr. sc. Sanda Čorak:

Ponosni smo što smo domaćini ovog spektakla. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali i nadam se da ćemo se uskoro vidjeti na Europskom prvenstvu u Zagrebu i Olimpijskim igrama u Parizu.

Tihea Topolovec iz AJK “Mladost” – Zagreb, bila je blizu osvajanja medalje u kategoriji -57kg, ali je zbog diskvalifikacije propustila borbu za broncu. U kategoriji -66kg, Nikola Zorotović iz JK “Kaštela” zauzeo je sedmo mjesto.

Drugi dan natjecanja nastavlja se s muškim kategorijama -81kg, -90kg, -100kg, +100kg i ženskim kategorijama -70kg, -78kg i +78kg, a prijenos je dostupan na JudoTV.com.

POSLJEDNJE DODANO: