Žuti u prvom susretu Lige za ostanak svladali Dardu na Gripama

U prvom susretu Lige za ostanak splitski “žuti” su pred 150 gledatelja na Gripama svladali Dardu rezultatom 88:69. Momčad Ante Nazora je vodila tijekom svih 40 minuta ne dopuštajući gostima iz Osijeka da zaprijete rezultatskom neizvjesnošću. Doduše u prve dvije četvrtine Darda je koliko toliko držala priključak za Splićanima, ali u trećoj se ovaj dvoboj potpuno prelomio.
 
Žuti su ušli u seriju trica, a zatim su na krilima iskusnih Mimice i Subotića u jednom trenutku došli do +20. Pitanje pobjednika bilo je praktički riješeno i prije zadnjih deset minuta, a u posljednoj četvrtini  su rutinski zadržali svoj prednost. Nazor je u ovom susretu koristio svih 12 igrača ispunivši pri tom obećanje da će dati priliku mladim igračima koji su okončali ovu utakmicu. 

Najbolji u redovima Splita bio je Mimica s 25 koševa, slijede ga Najev s 14, te Subotić i Dominović s 11. Kod gostiju najefikasniji je bio Diminić s 23 poena, zatim ide Meznarić s 15 i Pandurić s 12.

Dodajmo kao je u 16 sati započela redovna sjednica Nadzornog odbora na čijem je čelu Anđelka Visković. Sjednica je trajala do kraja utakmice, a Visković je nakon nje izvijestila kako za sada nema bitnih odluka. Tek je otkrila da bi izmijenjeni Plan operativnog i financijskog restrukturiranja trebao biti gotov do 20. travnja. 

Split – Darda 88:69 (27:21, 17:17, 29:16, 15:15)

Split: Subotić (11), Mimica (25), Vučić, G. Filipović (3), L. Katić (5), I. Madunić, Najev (14), I. Jukić (5), Matić (10), Dominović (11), J. Jukić (2), S. Kujundžić (2). 

Darda: R. Kujundžić (2), Meznarić (15), Radoš (9), Diminić (23), Žulj, Bičvić (4), Došen, Krajina, Pandurić (12), Turalija (4).

Izjave trenera: 

– Pobjeda Splita je potpuno zaslužena. Moja ekipa je ovdje došla desetkovana, ovaj sistem natjecanja s dvije utakmice tjedno ne odgovara većini ekipa, teško je tako igrati i Split je danas to znao iskoristiti – kazao je trener gostiju Senad Muminović

– Igra nije bila tečna, ali zadovoljan sam pobjedom. Slažem se da nije lako igrati u ovom ritmu, ali ovo je prilika i mladim igračima kroz koje ćemo mi tražiti osvježenje. Na njima je da tu priliku iskoriste – dodao je Ante Nazor. 

POSLJEDNJE DODANO: