Prosvjednici u Sarajevu ponovo tražili ostavku vlade Federacije BiH

Nekoliko stotina prosvjednika okupilo se u srijedu pred sjedištem vlade Federacije Bosne i Hercegovine kako bi upozorili da veliki dio zahtjeva upućen vlastima u BiH nakon velikog vala prosvjeda u veljači još nije ispunjen.

Nešto manje od tri stotine osoba odazvalo se pozivu na skup najavljen kao “Plenum svih plenuma” koji je protekao bez izgreda no uz jake mjere sigurnosti uključujući tu i metalnu ogradu koja je prosvjednicima zapriječila pristup zgradi vlade.

Sudjelovali su oni koji su već uključeni u rad neformalnih skupina nazvanih plenumi građana nastalih u pokušaju da arikuliraju zahtjeve iskazane tijekom masovnih prosvjeda u veljači u Tuzli, Bihaću, Zenici, Sarajevu i Mostaru.

Na skupu održanom u srijedu sudionici su izvikivali parole poput “lopovi, lopovi” i “ostavke”. Uz smjenu vlade FBiH tražili su obustavu kaznenih postupaka protiv odgovornih za nasilje na prosvjedima 7. veljače te obustavu privatizacijskih postupaka i preispitivanja sumnjivih slučajeva privatizacije u kojima su prodane tvrtke dospjele u stečaj.

Prosvjednicima se nitko nije obratio jer su premijer Nermin Nikšić i svi ministri tijekom dana boravili u Mostaru gdje je održana redovita sjednica vlade.

POSLJEDNJE DODANO: