Ovo je prvi 3D pisač kojega svatko može priuštiti

Micro 3D pisač košta svega 249 američkih dolara (oko 1.400 kuna), mase je 1,2kg i spreman za osvajanje masovnog tržišta. Na Kickstarter kampanji je prikupljeno traženih 50 tisuća dolara u svega 11 minuta (!) od otvaranja, a do sada je prikupljeno preko milijun dolara.

Mini kompanija iz Marylanda želi omogućiti svakom kućanstvu kupovinu 3D pisača – prije nego li se u tu igru eventualno ubace velike figure poput HP-a. Iako je kampanja prešla već milijun američkih dolara, zanimanje ne jenjava, a kampanja traje do 7. svibnja, piše tportal.

Primjerci od 249 dolara su već rasprodani, no ni ‘skuplji’ model nije pretjerane cijene – svega 299 dolara. ‘Prvi istinski potrošački 3D printer trebao bi biti intuitivan, jednostavan za korištenje i učinkovit. Zato smo kreirali Micro’, navode tvorci ovog pisača. 

Autori navode kako je pisač stvoren uz Micro Motion Tehnologiju, koja se brine za automatsko izravnavanje i kalibraciju po svakom paljenju, tako da bi uređaj trebao raditi i ‘nakon tisuća i tisuća radnih sati’. U Micro je ubačeno 15 inovacija, a od kolovoza tekuće godine bi trebali početi s isporukama. Kako bi sudjelovali u kampanji ili tek vidjeli detalje te plan razvoja dovoljno je posjetiti stranicu Kickstarter kampanje.

POSLJEDNJE DODANO: