FIFA-ina ljestvica: Hrvatska pala na 20. mjesto, Europljani drže prve tri pozicije

Hrvatska nogometna reprezentacija od ovog četvrtka zauzima 20. mjesto na FIFA-inoj ljestvici, što je u usporedbi s prošlim mjesecom četiri pozicije slabiji renking…

Samo je šest međunarodnih utakmica odigrano u posljednjih mjesec dana, no silne promjene mjesta na FIFA-inoj ljestvici posljedica su “izgubljenih” bodova od prije godine kada, kada su se u ožujku odigravale kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Tada je Hrvatska slavila protiv Srbije i Walesa, a ti su joj se bodovi sada obrisali, te je zbog toga zabilježen pad od četiri mjesta.

Osim vodeća dva mjesta koja i dalje drže Španjolska i Njemačka, sve su druge reprezentacije u Topu 10 zabilježile pomake. Portugal je od ovog mjeseca treća reprezentacija svijeta, pa tako u ovom trenutku tri europske reprezentacije drže prve tri pozicije FIFA-ine ljestvice.

Nakon njih slijede tri južnoamerička velikana: Kolumbija, Urugvaj, Argentina i Brazil. Potonja je reprezentacija, koja je ujedno domaćin nadolazećeg Svjetskog prvenstva, skočila za tri mjesta i sada dijeli šesto mjesto s Argentinom, koja je zabilježila pad od također tri mjesta. Urugvaj i Kolumbija su pak napredovali za jedno mjesto. Zanimljivo, četiri južnoameričke reprezentacije razdvaja svega 12 bodova!

Top 10 zatvaraju Švicarska, Italija i Grčka, koja se po prvi put vratila u društvo 10 najboljih reprezentacija od listopada 2012. godine. Od ostalih pomaka spomenimo pad Nizozemske za četiri mjesta (15.), te skok Škotske za čak 15 (22.).

Što se hrvatskih suparnika na Svjetskom prvenstvu tiče Brazil drži već spomenuto šesto mjesto, Meksiko je od ovog četvrtka jedno mjesto ispred “vatrenih” (5 bodova), dok je Kamerun ostao 50. reprezentacija svijeta.

POSLJEDNJE DODANO: