MEDIJSKA SCENA U DALMACIJI

Dubrovačka i šibenska televizija zatvaraju svoja vrata

Nakon 18 godina emitiranja, Dubrovačka televizija zatvara svoja vrata, objavili su djelatnici televizije putem Dubrovačkog portala. Ova vijest označava kraj dugogodišnjeg prisustva televizije koja je bila nezaobilazan dio medijske scene u Dubrovniku.

Njihovo priopćenje donosimo u nastavku:

Dragi čitatelji informativnog portala Dubrovačke televizije, obavještavamo vas s velikim žaljenjem kako se od ovog četvrtka 29. veljače Dubrovačka televizija gasi. Naime, danas smo zaprimili obavijest većinskog vlasnika Orsata Zovka i direktorice Nikoline Dvorski kako je tvrtka ponovno u blokadi te kako će se do kraja ovog tjedna proglasiti stečaj zbog lošeg poslovanja i nedostatka sredstava.

Ovo je veliki gubitak za Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju. I veliki gubitak svima nama.

Dubrovačka televizija emitira program već 18 godina. Dugih 18 godina ulazimo u vaše domove. Uspješno smo prenosili uživo sva bitna događanja za Dubrovnik i okolicu, radili predizborna sučeljavanja, prenosili Divlju ligu, sportske manifestacije i utakmice, u središnjoj informativnoj emisiji Dnevnik otkrivali afere, u brojnim emisijama obrađivali teme važne za sve vas gledatelje i najvažnije od svega – svakog se dana trudili dati sve od sebe kako biste dobili što više informacija na jednom mjestu i kako biste nas na neki način smatrali svojim članom obitelji.

Obraćali ste nam se kad ste imali probleme i kad bi institucije zakazale. Izlazili smo na terene i predano radili upravo zbog vas. Tužni smo zbog ovakvog kraja, no ostaje nada kako naš rad neće ostati zaboravljen.

Tko je sve odgovaran za ovu situaciju u kojoj smo se našli? Odgovora je sigurno mnogo, no ostat ćemo profesionalni i dostojanstveni pa prstom nećemo upirati u nikoga.

Nitko od zaposlenika nije primio plaću za siječanj, a prema informacijama koje nam je dao većinski vlasnik, teško da ćemo biti plaćeni i za sve što smo radili u veljači. Nitko od nas ne prima naknade za prekovremeni rad niti smo to ikad tražili. Ovaj posao radimo iz ljubavi, no ne živi se samo od ljubavi stoga vjerujemo u institucije pravne države i poduzet ćemo sve korake kako bismo primili plaće za sve što smo do danas odradili.

Za kraj, želimo vas obavijestiti kako ćemo sutra u 18 sati u terminu dnevnika emitirati specijalni dokumentarac o radu, djelovanju i postojanju – Dubrovačke televizije. Vama se, dragi gledatelji prije svega zahvaljujemo na pažnji i vjernosti svih ovih dugih 18 godina. Hvala vam na svemu i doviđenja, objavili su djelatnici Dubrovačke televizije.

Još jedna dalmatinska televizija se gasi, ona u Šibeniku – televizija Šibenik. Kako su naveli, zbog zbog zdravstvenih i akumuliranih financijskih poteškoća.

Zahvaljujemo na vašoj vjernosti i podršci kroz godine. Cijenimo svaki trenutak proveden zajedno i nadamo se da će sjećanja na naše programe ostati s vama. Hvala vam na razumijevanju, lojalnosti i podršci. Neka vam sjećanja na TV Šibenik budu trajni podsjetnik na vrijeme koje smo proveli zajedno – objavio je na ekranima Stjepan Grcić, direktor TV Šibenik.

POSLJEDNJE DODANO: