SVE SU SNIMILE DVIJE KAMERE

Dočekao je djevojku, razmijenio s njom par riječi i počeo je udarati šipkom dok je bježala

Splitska policija intenzivno radi na rasvjetljavanju stravičnog slučaja koji se u prvim satima nedjelje dogodio u kvartu Kman. Muškarac je prvo šipkom udario mlađu žensku osobu, nakon čega ju je prisilio na radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem, bila je prva vijest koju je pustila policija da bi se naknadno doznalo kako je žrtva napada zapravo osamnaestogodišnjakinja. Nekoliko sati kasnije, istražitelji su objavili i videoisječak na kojem je vidljiv muškarac srednje tjelesne građe u šetnji, snimka je nastala na križanju Mosečke i Benkovačke ulice.

Policija je odmah krenula u kriminalističko istraživanje i koristila je sve alate koji joj stoje na raspolaganju. Osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem je privedena u splitskoj policiji. Snimka se koristila, ako može pomoći, ali ovaj slučaj je policija odradila koristeći svoje operativne metode. Od snimke nije bilo pomoći, policijski rad koji je doveo do, rekao bih, brzog otkrića osobe koja se može dovesti u vezi s tim. Zbog interesa žrtve ne mogu više ništa reći, rekao je u utorak ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović. Iz splitske policije tijekom ponedjeljka i utorka prepustili su se “zavjetu šutnje”.

Kako smo doznali, policija je u posjedu dvije snimke koje za muškarca s objavljenog isječka nedvosmisleno dokazuju da je počinitelj degutantnog djela. Naime, na obje snimke se vidi da je muškarac nakon što je šetao ulicom, dočekao djevojku i krenuo u svoj luđački pohod.

Sredstvo oblika šipke donio je sa sobom, a nakon što su razmijenili nekoliko riječi, djevojka se dala u bijeg. Muškarac je, međutim, sustigao i udarao šipkom sve dok nije pala na pod nakon čega ju je silovao.

Snimke su navodno s kamera obližnje obiteljske kuće.

POSLJEDNJE DODANO: