OPROŠTAJ ROKA LENIJA UKIĆA

Direktor Dejan Žaja mu poklonio prsten pečatnjak s brojem deset

Deset minuta prije početka utakmice Split – Zadar na teren je izašlo 11 dječaka u dresovima svih klubova u kojima je Roko Leni Ukić igrao, nakon toga izašao je Roko, poklone su mu uručili Hrvatski košarkaški savez, odnosno sportski direktor Jasmin Repeša i njegov KK Split, odnosno direktor Dejan Žaja.

Od HKS-a je dobio uokvireni dres s brojem 103, toliko je službenih utakmica odigrao za reprezentaciju kao njen rekorder. Od Splita je, pak, dobio prsten pečatnjak s brojem deset (broj koji je najčešće nosio u karijeri). Pljeskom je dočekan, ovacijama je ispraćen. I Tornado ga je pozdravio, skandirao mu ime, dok je Roko odlazio s parketa.
Evo i što je rekao:

Ovih dana sam puno pričao o karijeri i svemu, ali nisam se previše zahvaljivao. Zato hvala familiji, što je bila sa mnom od prvog dana. Svima vama, nikada ni jednu ružnu riječ nisam čuo, što god loše ponekad radio na parketu. Veliki respekt prema Zadru, drago mi je da se opraštam baš uoči ove utakmice.


Za sada se Roka najčešće spominje kao igrača koji je Splitu donio posljednji trofej, Kup Krešimir Ćosić baš u Zadru protiv Zadra prije točno 20 godina kad je postigao pobjednički koš u posljednjim sekundama. Možda se to ovih dana promijeni…

POSLJEDNJE DODANO: