GLAS ZA PROMJENU

Dino Sinovčić za pravdu: Osobe s autizmom u Splitu trebaju podršku

Nagrađivani sportaš i podpredsjednik splitskog SDP-a, Dino Sinovčić, izrazio je svoje nezadovoljstvo stanjem u OŠ Centar za autizam Split putem svojeg Facebook profila. Sinovčić je istaknuo da je nedavna ostavka Ane Dorotić Čaljkušić dodatno oslabila sastav Socijalnog vijeća, posebice jer je i prošlog mjeseca ostavku u tom vijeću dala Jugana Sinovčić. Dodao je i da Socijalno vijeće trenutno ne uključuje niti jednu osobu sa invaliditetom u svom sastavu, što smatra izrazito poražavajućim za Split i gradsku vlast.

U svojoj objavi Sinovčić je naglasio da osobe s invaliditetom i dalje doživljavaju diskriminaciju te da su, nažalost, i dalje građani drugog reda u svom rođenom gradu. Izrazio je razočaranje činjenicom da osobe s invaliditetom nemaju adekvatnu zastupljenost u Socijalnom vijeću, što dodatno komplicira situaciju.

Sinovčić je također izrazio žaljenje zbog uvjeta rada u Centru za autizam, te je izrazio potrebu za poboljšanjem situacije za osobe s autizmom i drugim invaliditetima u Splitu.

Ovo je još jedan u nizu komentara i kritika koje su upućene lokalnoj vlasti u Splitu u vezi s položajem osoba s invaliditetom i stanjem u ustanovama koje pružaju podršku osobama s autizmom.

POSLJEDNJE DODANO: