DINAMO JE BIO BOLJI

Alkar od pukovnika do pokojnika! Pobijedio sam sebe s crte slobodnih bacanja…

Alkar je na nevjerojatan način izgubio u Zagrebu protiv Dinama! Pokazali su Sinjani nekoliko lica, a pobjedu su sami sebi oteli iz ruku…

Bez prevelikog intenziteta u obranama se igralo kroz prvih deset minuta, kao da su i jedni i drugi uzeli taj period za zagrijavanje, a takav razvoj utakmice išao je na ruku Alkaru koji je prvu četvrtinu zaključio s plus šest (22:28). Ruku na srce, mogla je ta razlika biti i veća da se u posljednjoj sekundi nije ukazao Ivan Tvrtko Majić koji je tricom najavio Dinamov nalet u drugom periodu. U prvoj je četvrtini Alkar u jednom trenutku brojio čak i plus od deset (16-26).

Taj nalet Sinjani su samo odgledali, dopustili da domaćini stignu do egala (28-28) uz zabrinjavajuću činjenicu da koša nisu postigli u više od četiri minute igre, ali se naposljetku ipak pribrali i do malo većeg odmora osigurali rekordnu koš razliku (32-44). U međuvremenu su zabili Vučić, Blatančić, Anderson i Matulina uz nekoliko borbenih reakcija ovog posljednje spomenutog pa je imao razloga za zadovoljstvo sinjski trener Damir Milačić.

I ponovno je sastav iz Sinja stao na četiri minute u trećem periodu. U to su vrijeme Dinamovci naredali osam poena, uz nekoliko naprosto neshvatljivih reakcija Alkara, a post je prekinuo Pavle Marčinković (42-46). Preslaba je to bila utjeha za Sinjane koji su dopustili Zagrepčanima novi potpuni priključak (50-50). U četvrtu se četvrtinu ušlo s istom razdaljinom s početka (52-52).

Slobodna bacanja bila su presudan faktor poraza sinjskih trupa jer je u posljednjem periodu Anderson promašio čak šest od osam, a Blatančić pridodao tome još tri nerealizirana. Karlo Mikšić i tri Ivana – Nakić-Vojnović, Vučić i Novačić vezanim su poenima minutu prije kraja doveli Dinamo na 74-68 što je bio kraj sinjskih nadanja.

Dinamo – Alkar 74:68 (22:28, 10:16, 20:8, 22:16)

Zagreb – KC Dražen Petrović. Gledatelja: 500
Suci: Denis Hadžić, Gordan Terlević, Darko Juraga

Dinamo: Garafolić 7, Rukavina, Nakić-Vojnović 9, Majić 7, Pavlic, Mikšić 11, Novačić 18, Vrgoč 2, Vučić 20, Kraljević, Dugandžić.

Alkar: Alok 2, Anderson 16, Blatančić 14, Pavela, Nazor, Matulina 9, Boban 5, Marčinković 8, Tomašević, Vučić 14.

I u ovom se košarkaškom meču koristila mogućnost VAR-a što je u ukupno tri pregledavane situacije bila zapravo totalna besmislica. Kako i neće kada se to sudačko pregledavanje zapravo svodi na usporavanje snimke jedne kamere?! Košarci VAR definitivno – ne treba!

POSLJEDNJE DODANO: