INCIDENT U ZADARSKOM ZATVORU

Điđi s kemijskom olovkom čekao Čubu, ozlijedio mu je šaku i nanio površinske povrede

Prije gotovo tri mjeseca USKOK je od splitskog Županijskog državnog odvjetništva preuzeo slučaj pokušaja ubojstva Josipa Čubelića (37) zvanog Čuba u travnju prošle godine na splitskim Skalicama, ustvrdivši da se radilo o pokušaju zločinačke narkoorganizacije predvođene uhićenim zagrebačkim poduzetnikom Nenadom Petrakom da likvidiraju “osobu oko koje je okupljena suprotstavljena grupa”, a sve kako bi “realizirali plan o stjecanju prevlasti u prodaji droga”. Čuba je navodno bio ta osoba.

Nedugo poslije i Čubelić je završio iza rešetaka premda je prvotno u prostore policije doveden zbog prometnog prekršaja. U njemu nije sudjelovalo, ispostavilo se naknadno, ali kad je već bio u pritvoru, policija je dobila informaciju da se već spremalo njegovo uhićenje zbog sumnje da je narkobos koji je “padom” Nenada Petraka preuzeo splitsko tržište. Odnosno, na teret mu se stavlja da je vođa zločinačke organizacije koja se bavi krijumčarenjem i preprodajom droge.

Smješten je u zatvor u Zadru, tamo gdje je od ranije, otkako je pravomoćno osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu kao vođa zločinačke organizacije koja je, prema tvrdnjama USKOK-a, planirala ubojstvo T. M.-a (35) zbog duga od 270 tisuća eura, bio i Dean Majstorović zvani Điđi (35).

Prošlog je petka Điđi u zatvoru, kada je u smjeni bio jedan mladi policajac koji ga je pustio samostalno u šetnju, šakama izudarao pa onda i kemijskom olovkom napao na stubištu zatvora.

– Sukladno Zakonu o izvršavanju kazne zatvora, informacije o zatvorenicima predstavljaju službenu i profesionalnu tajnu, stoga nismo u mogućnosti pružiti informacije o pojedinim osobama lišenima slobode.

Međutim, u cilju objektivnog izvještavanja, možemo potvrditi da je krajem prošlog tjedna u Zatvoru u Zadru zabilježen incidentni događaj u kojem je jedna osoba lišena slobode tjelesno napala drugu.

Napadnuti istražni zatvorenik zadobio je nekoliko površinskih ozljeda te ozljedu šake. Službenici osiguranja pravovremeno su stavili sukob pod nadzor odnosno odvojili sukobljene. Istražnom zatvoreniku odmah je pružena liječnička pomoć, a nadležni u Zatvoru u Zadru poduzeli mjere iz svoje nadležnosti i dodatne sigurnosne mjere – rekli su nam iz Ministarstva pravosuđa kao potvrdu zbivanja iz Zadra.

Điđi je u zatvoru, podsjećamo, napao i Filipa Zavadlava, a prijetio je i Nataliji Petković, zamjenici ravnateljice USKOK-a u Regionalnom uredu Split.

Navodno pozadina ovog događaja iza zatvora u Zadru leži u jednoj situaciji kada je u lokalu na Bačvicama Čubelić prvo verbalno vrijeđao i provocirao Điđijevu suprugu, a onda joj opalio i šamar.

POSLJEDNJE DODANO: