Andrić: Napravit ću sve da škola funkcionira na najbolji mogući način

Na Poljudu je danas i službeno predstavljen Srđan Andrić, novi voditelj Hajdukove omladinske škole. Bivši kapetan Hajduka odigrao je 266 službenih utakmica za “bijele”, pri tom je zabio 31 gol, dva puta je bio prvak države, a osvojio je i tri Kupa. Funkcija šefa omladinske škole sada predstavlja novi nogometni izazov za njega. Andrić je potpisao ugovor na tri i pol godine.

Kako je došlo do suradnje pojasnio je sportski direktor Goran Vučević

– Bili smo suigrači, kasnije sam mu bio trener, tako da ga jako dobro poznajem. Uvijek je imao čvrst stav i jak gard u ovom poslu. Kroz igračku karijeru doživio je puno detalja, igrao je u inozemstvu, što je jako bitno. Svoje iskustvo koje je doživio u bogatoj karijeri sada može oplemeniti kroz mlade igrače. Srđan sada dolazi na jednu jako važnu fukciju, u srce ovog kluba, želimo da omladinska škola bude još bolja, jer iskreno rečeno, neke stvari nisu fukcionirale na pravi način. Pred njim je ogroman posao, svjestan je koliko je njegova uloga važna i odgovorna, a ja sam uvjeren da će je odraditi kvalitetno. Neke novitete smo već uveli, ali želimo da sve skupa bude na jednom većem nivou – kazao je Vučević kojeg smo odmah upitali što je s Andrićevom licencom.

Marijo Osibov će biti prijavljen za voditelja omladinske škole dok Srđan ne završi akademiju pri HNS-u – objasnio je Vučević. 

Osvrnuo se sportski direktor “bijelih” i na ono čime nije bio zadovoljan u funkcioniranju omladinske škole.

– Nismo zadovoljni čestim promjenama ljudi, mijenja se način rada pa ni sama djeca nisu sigurna što treba raditi. Moramo uvesti jedinstven sustav treniranja jer treneri ne mogu proizvoljno određivati kakav će sustav koristiti. U bliskoj budućnosti prezentirat ćemo javnosti ono što planiramo uvesti, a to je jedinstven stil igre u svim uzrasnim kategorijama. Taj stil će biti kreativan, agresivan i ofenzivan – poručio je Vučević. 

Za kraj je Vučević upitan i da pojasni razlaz s Harisom Bukvom

– U razgovoru s trenerom prve momčadi došli smo do spoznaje da ne možemo držati igrače koji dolaze sa strane, a nisu zadovoljili očekivanja. Mišljenja smo da igrač koji nije iz našeg pogona mora biti prevaga na terenu, mora biti bolji od ostalih, a ne smije zatvarati mjesto našim igračima ukoliko nije ispunio ta očekivanja – dovoljno jasan je bio sportski direktor “bijelih”. 

Sam Andrić priznao je kako nije očekivao da će mu se pružiti ovakva prilika. 

– Ovo je potpuno drukčija uloga od svega što sam do sada radio, ali napravit ću sve u svojoj moći da omladinska škola funkcionira na najbolji mogući način. Ideja je bila Goranova, on je inzistirao da dođem, ja sam poznavajući njega pristao i prihvatio novi izazov. Iskreno, nisam imao ovakvih planova kada sam prestao igrati, mislio sam se malo odmoriti, ali ovo je prilika koja se ne propušta – priznao je Andrić. 

O svojim prvim koracima na mjestu voditelja omladinske škole još uvijek neće govoriti. 

– Prerano je za konkretne stvari. Jasno je da su trenutno kadeti i juniori prioritet, a od sljedeće sezone imamo i U-21 momčad što je svakako jedna od najbitnijih stvari na kojima ćemo raditi. 

U omladinskoj školi česti su pritisci roditelja i menadžera, no Andrić je uvjeren kako će se znati nositi s tim problemima. 

– Teško je govoriti o nečemu s čime se još nisam susreo, ali svjestan sam da će biti takvih pritisaka, no kada do toga dođe znat ću se postaviti – kazavši na kraju kako je njegov glavni cilj da svako talentirano dijete iz Dalmacije najprije dođe u Hajduk. 

POSLJEDNJE DODANO: