Čistili masline i umalo poginuli od minobacačke granate!

U Perkoviću, točnije u zaseoku Celići, tijekom četvrtaka dogodio se nesvakidašnji događaj za vrijeme poljoprivrednih radova. Braća Ive, Željko i sestra Damira Erceg palili su maslinove grane u svom masliniku.

Ne sluteći opasnost, skupljali su grane po cijelom masliniku kako bi ih zapalili. Dok je vatra gorjela, došlo je do snažne detonacije uslijed ekplozije eksplozivnog sredstva za kojega se naknadno utvrdilo da se radi o minobacačkoj granati promjera 75 milimetara. Srećom, u tom trenutku svo troje bili su udaljeni od mjesta ekplozije. Kako se maslinik nalazi u neposrednoj blizini naselja, geleri su padali po dvorištima obližnjih kuća zaseoka Celići. 

Postavlja se pitanje kako je granata dospjela u vatru. Pirotehničari  iz Policijske uprave Šibensko-kninske proučavali su ostatke gelera te još ne mogu sa sigurnošću utvrditi radi li se o granati iz Drugog svjetskog rata ili iz Domovinskog rata.

Za svaki slučaj, u četvrtak je pregledana cijela poljoprivredna parcela, ali nisu pronađene druge opasne naprave osim gelera spomenute eksplozije. Za vrijeme Drugog svjetskog  i Domovinskog rata na ovom području nije bilo borbenog djelovanja.

POSLJEDNJE DODANO: