NESREĆA KOD SINJA

Davor Božinović: “Ovo nije bila klasična potjera. Tragamo za još jednim vozilom”

Jutros oko 7 sati u mjestu Brnaze kod Sinja dogodila se stravična prometna nesreća koja je rezultirala smrću četiri osobe. Prema informacijama, automobil je nakon policijske potjere sletio s ceste te udario u zid. Pet osoba koje su se nalazile u vozilu prevezene su u KBC Split, među kojima je i jedno dijete. Četvero ozlijeđenih je u teškom stanju i trenutno su na operaciji. Prema preliminarnim saznanjima, najvjerojatnije je riječ o migrantima.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je nakon sjednice Vlade da pet osoba ima teške tjelesne ozljede te da je vozilo izbjeglo policijski punkt. Istaknuo je da se nije radilo o klasičnoj policijskoj potjeri te da je vozač vozio velikom brzinom, što je rezultiralo tragedijom. Božinović je naglasio da se situacije poput ove ne događaju samo kada su u pitanju migranti te da se često događaju i u drugim kontekstima, prenosi net.hr.

Pet ih je u bolnici imaju teške tjelesne ozljede. Poznato je da je to vozilo izbjeglo policijski punkt. Nije se radilo o klasičnoj potjeri. Vozač je vozio velikom brzinom i vozač nije uspio skrenuti i udario je u zid. To je situacija koja se događa ne samo kada su u pitanju migranti. Često se zna izbjegavati policiju. Ove godine je stanje na istočnoj mediteranskoj ruti takvo da je povećanje ulaska migranata od 108 posto, u BiH 30 posto više ilegalnih ulazaka, a što se tiče Hrvatske, tu je 38 posto manje ilegalnih ulazaka. Veliko povećanje je na istočnoj ruti, imamo preko BiH, a značajno sniženje prilikom ulaska u Hrvatsku – kazao je Božinović.

Dodao je da se prema njihovim podacima traga za još jednim vozilom koje se odvojilo u drugom smjeru. Ministar je također istaknuo da je policija kontinuirano angažirana u sprječavanju ilegalnih ulazaka i aktivnosti krijumčara.

– Imamo šest do sedam takvih akcija dnevno što se tiče krijumčara i pomagača. Želim reći da policija nastoji i pokušava spriječiti ugrozu građana…Prema mojim podacima traga se za jednim vozilom koje se odvojilo u drugom smjeru. Ovdje su stradali migranti nažalost, nisu naši građani niti policijski službenicu. To su rizične situacije. Mislim da policija jako dobro radi svoj posao – dodao je.

POSLJEDNJE DODANO: