PROCURILI DETALJI

Danka je nestala prije dva mjeseca: Ispitani novi svjedoci, jedan ubojici dao auto

U prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru tijekom ponedjeljka je počelo saslušanje dva nova svjedoka u istrazi ubojstva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, prenosi Blic.rs.

Djevojčica je nestala prije dva mjeseca, a policija je uhitila dvojicu radnika JKP “Vodovod”, Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, za koje sumnjaju da su djevojčicu udarili automobilom, tijelo stavili u prtljažnik i odvezli ga na deponij.

Jedan od novih svjedoka je Goran Pavić, bivši direktor JKP “Vodovod” koji je dao otkaz nakon uhićenja njegovih djelatnika. Osim njega, ispitan je i prijatelj osumnjičenog Jankovića, od kojeg je uhićeni u prošlosti često posuđivao automobil.

Izvori Blica tvrde da je bivši direktor dao izjavu vezanu za putne naloge od 26. ožujka, dana kad je djevojčica nestala.

– Pitali su ga kad su taj dan otišli, kad su se vratili, koje kolege su ih vidjele i o čemu su razgovarali s njima. Dao je izjavu o njihovom kretanju u danima do uhićenja, kad su koristili službeno vozilo i jesu li uzeli drugo vozilo koje nisu prijavili – govore izvori.

Jankovićevog prijatelja navodno su pitali je li mu posudio automobil u periodu od 26. ožujka do 4. travnja kad je uhićen, kako bi saznali koje vozilo je korišteno za premještanje tijela. Tužitelji će usporediti izjave svjedoka s izjavama osumnjičenih.

– Ako bude određenih podudarnosti, može se reći da će biti pomaka u istrazi po pitanju otkrivanja lokacije tijela Danke Ilić – dodaju izvori Blica.

Prethodno je obavljeno i psihijatrijsko vještačenje osumnjičenih u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Beogradu gdje je utvrđeno da su uračunljivi.

POSLJEDNJE DODANO: