ZAJEDNO ZA DOBRO

Dani volonterstva i solidarnosti u Splitu

U subotu, 18. svibnja, od 9:30 do 12:30 sati, u Strossmayerovom parku (poznatom i kao Đardin), Split će biti domaćin tradicionalne manifestacije – 27. Dana Volonterstva i Solidarnosti.

Organizirana već 27. godinu zaredom od strane Regionalnog Volonterskog Centra Udruge “MI” – Split, ova manifestacija poziva sve građane da podrže humanitarnu notu događanja posjetom humanitarno-prodajnim štandovima. Ovdje će biti predstavljeno rad 30-ak udruga i ustanova iz Splita i okolice, a dio prihoda od prodaje bit će doniran Udruzi Autizam 365 za nabavku defibrilatora – uređaja za reanimaciju, javno dostupnog svim građanima ispred Centra za Autizam Split.

Posjetitelji će imati priliku kupiti različite proizvode i rukotvorine te usvojiti nova znanja i vještine. Učenici COO “Juraj Bonači” predstavit će proizvode svoje zadruge, dok će Udruge Srce i Moje dijete Solin izložiti rukotvorine s kreativnih radionica. Splitsko Dijabetičko Društvo ponudit će mjerenje šećera u krvi i tlaka te informacije o šećernoj bolesti, dok će volonteri Zdravstvene Škole demonstrirati svoj rad u laboratorijima.

Uz to, bit će organizirane dječje kreativno-zabavne radionice te kulturno-zabavni program s glazbeno-scenskim nastupima u kojima će sudjelovati 10-ak udruga i javnih institucija, ističući se udruga Glazbene Niti Ljubavi koja slavi jubilarnu 10. godišnjicu od osnutka.

Manifestacija se održava u sklopu nacionalne kampanje “Hrvatska Volontira”, a financijsku podršku pružaju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te HDS ZAMP.

Za sve koji se ne mogu pridružiti na događanju, postoji mogućnost uključivanja u volonterske programe ili doniranja Udruzi Autizam 365 putem IBAN broja HR8324070001500022952 u OTP banci, s napomenom “Donacija za Udrugu Autizam 365”.

Očekuje se sunčano vrijeme te obilje pjesme, plesa i smijeha, stoga svi zainteresirani su pozvani da pripreme kratke rukave, sunčane naočale i mnogo dobre volje za ovu inspirativnu manifestaciju.

POSLJEDNJE DODANO: