VREMENSKA PROGNOZA

Danas nas očekuje vjetrovito i kišno vrijeme

Vremenska situacija na području Hrvatske je promjenljiva i obilježena jakim vjetrom te mogućim padavinama. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Gorskoj te središnjoj Hrvatskoj, očekuje se kiša uz mogućnost grmljavine, dok će na istoku unutrašnjosti i u Dalmaciji biti duljih sunčanih razdoblja.

Prema izvješću Državnog hidrometeorološkog zavoda, jugo i jugozapadni vjetar će jačati tijekom prvih 12 sati na Jadranu, dosežući brzine od 14-28 čvorova, a lokalno i do 36 čvorova. More će biti umjereno valovito do valovito, s mogućim povećanjem valova na 3-4, a ponegdje i na 5. Vidljivost će varirati između 5 i 15 km.

U sljedećih 12 sati očekuje se nastavak jakog jugozapadnog vjetra, osobito na otvorenom moru srednjeg Jadrana, gdje će biti vrlo jak. U drugom dijelu noći se očekuje slabljenje vjetra. More će ostati umjereno valovito i valovito, s mogućim jačim valovima do sredine noći. Obzirom na vremenske uvjete, očekuje se pretežno oblačno vrijeme s mogućim lokalnim kišama i izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom, posebno na sjevernom Jadranu. Vidljivost može biti smanjena zbog kiše.

U skladu s najnovijim prognozama, temperatura zraka će se kretati od 15 do 20 °C, s nižim temperaturama u gorju.

POSLJEDNJE DODANO: