KAMO NAKON OSNOVNE?

Dan srednjih škola 2024. u Splitu: Sve što trebate znati na jednom mjestu!

“Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije 2024. godine” je manifestacija čiji je glavni cilj na jednom mjestu dati sve korisne informacije na temelju kojih će učenici biti u mogućnosti donijeti kvalitetnu odluku o nastavku svog obrazovanja. 

Ovaj projekt organizira Splitsko dalmatinska županija – Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport.

Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije održat će se u subotu, 18. svibnja 2024. godine od 9:00 sati do 14:00 sati kada će se na jednom mjestu predstaviti sve srednje škole, na prostoru Kazališnog trga – Trga Gaje Bulata, na platou ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. 

Manifestaciju će tradicionalno otvorenom proglasiti splitsko dalmatinski župan Blaženko Boban, sa službenim početkom u 11 sati.

Sve srednje škole Splitsko damatinske županije imat će svoj informativni štand na kojem će predstaviti svoju školu i program škole te u izravnom kontaktu davati informacije o nastavnom programu te načinima upisa u njihovu školu. 

Zainteresiranim učenicima i njihovim roditeljima svaka škola će se predstaviti s informativnim materijalom te u izravnom kontaktu s mnogim korisnim informacijama koje budu zanimale učenike i njihove roditelje. O školama i njihovim programima govorit će učenici i njihovi profesori te će biti na raspolaganju davati odgovore na sva pitanja zainteresiranim osnovcima i roditeljima o svemu što ih zanima prije upisa.

“Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije” najbolja je prilika da se na jednom mjestu prikupi i usporedi sve važne informacije na osnovu kojih će učenici biti u mogućnosti donijeti konačnu odluku u koju će se srednju školu upisati.

Što su to gimnazije, umjetničke škole, strukovne škole, tehničke škole, četverogodišnji i trogodišnji programi obrazovanja, kako se upisuje u srednju školu, kako do stipendije, kako provjeriti svoja znanja i vještine – sve informacije na jednom mjestu – Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije!

Između ostalih štandova, posjetitelji će moći obići i štandove Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – CISOK-a, Hrvatske obrtničke komore Splitsko dalmatinske županije, te partnera manifestacije Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNET.  

Partner manifestacije je CARNET će tijekom programa Dana srednjih škola 2024 predstaviti svoje projekte i programe koji su dijelom sveobuhvatnog programa modernizacije hrvatskog školskog procesa sa svrhom stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće i s ciljem da se učenici osposobe za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje. 

POSLJEDNJE DODANO: