UPRAVA TRAŽI POMOĆ ŽUPANIJE

Damir Milačić ostaje na klupi Alkara i iduće sezone

Damir Milačić i u novoj košarkaškoj sezoni sjedit će na klupi Alkara, a na mjesto voditelja omladinskog pogona imenovan je Alen Koludrović, objavio je na konferenciji za novinare vršitelj dužnosti predsjednika sinjskog premijerligaša Petar Župić.

Župić se uvodno osvrnuo na prošlu sezonu punu turbulencija i problema, kako je opisuje, zahvalio se trenerima Tihomiru Mustapiću, Dinu Ercegu i Josipu Blajiću koji su vodili seniorsku ekipu dok im, istaknuo je, kao božićni poklon do ušiju nije stigla vijest kako je Milačić slobodan trener.

-Prije kontakta s Damirom nas je odbilo nekoliko vrlo poznatih trenerskih imena. I potpuno razumljivo jer nitko ne želi doći u lošu situaciju i snositi posljedice i krivnje. Damir nije dvojio niti jednog trenutka. Momčad se stabilizirala, nekoliko kola prije kraja smo osigurali opstanak i da je bilo sreće i drskosti mogli smo i među osam ekipa, u doigravanje. Nova sezona će biti puno kvalitetnija i izjednačenija jer su u Premijer ligu ušli Kvarner i Osijek, dva vrlo potentna i organizirana kluba, kao i financijski stabilna. Nismo razmišljali o drugoj opciji osim o Damiru. Razgovor je trajao vrlo kratko, a dogovor još kraće – kazao je Župić.

Novi – stari strateg Alkara istaknuo je kako mu je Alkar bio uvijek u srcu, gdje god da je bio trener, kao i da nije bilo dvojbe o ostanku u Sinju još jednu sezonu.

Pod ugovorom u klubu je tek pet igrača, i to redom mlađih – Ivan Pavela, Maksim Matulina, Mirko Jukić, Mladen Tomašević i Ivan Nazor, a ostatak rostera tek će se složiti. Da ozbiljno zvuče najave uprave predvođene Župićem, o maksimalnoj angažiranosti i ozbiljnosti u novoj sezoni, dovoljno svjedoči i to da se s pripremama za sezonu krenulo gotovo mjesec dana ranije nego prošle godine.

Župić je izjavio i kako će u budućnosti djeca biti na prvom mjesto jer dugoročnog opstanka kluba nema bez jakog omladinskog pogona pa su namjere oko dovođenja Koludrovića jasne. On je devedesetih godina i igrao u Alkaru pod trenerskom paskom Miše Poljaka, a politiku jačanja omladinskog pogona bazirat će na privlačenje mladih generacija, kao i vraćanje mladih košarkaša koji su otišli iz Sinja. Namjera je uvjeriti roditelje košarkaša kako će program i rad u sinjskom omladinskom pogonu biti dostojan većih košarkaških sredina.

-Apeliram i na županijsku vlast da već jednom krene s rekonstrukciježom stare, kultne dvorane. Dvorana nije u ingerenciji grada pa nije obnovljena, a sa sigurnošću tvrdim da će Alkar biti jači kad se vrati u staru dvoranu. Postoji inicijativa grada Sinja da se projekt sufinancira, ali kako je ona u potpunom vlasništvu županije Splitsko-dalmatinske, tako su nam ruke vezane – zaključio je Petar Župić.

POSLJEDNJE DODANO: