VREMENSKA PROGNOZA

Dalmaciju očekuje umjereno oblačno vrijeme s mogućom kišom popodne

Danas, prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, Dalmacija može očekivati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s mogućom pojavom kiše u drugom dijelu dana. Na krajnjem jugu, kiša bi mogla stići tek navečer, praćena mogućim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti umjeren, povremeno i jak, dolazit će s sjeverozapada i juga, dok će uz obalu puhati bura. Temperature će se kretati od 14 do 17 °C.

Pomorski meteorološki centar Split DHMZ-a izdao je upozorenje za jake udare bure duž Jadrana, koji se očekuju na sjevernom dijelu, a tijekom noći i na srednjem i južnom dijelu Jadrana. Na krajnjem jugu, mogući su i udari juga. Ponegdje su mogući neverini.

Prognoza za Jadran za prvih 12 sati predviđa sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, uz obalu sjevernog Jadrana i jugo, s brzinama vjetra od 6-16 čvorova, mjestimice i do 20 čvorova. Kasnije, na sjevernom i srednjem Jadranu očekuje se okretanje vjetra na buru, s brzinama od 10-20 čvorova, mjestimice i do 26 čvorova. More će biti umjereno valovito, uz mogućnost kiše i pljuskova s grmljavinom, posebno na otvorenom moru.

Za sljedećih 12 sati, prognoza predviđa umjerenu do jaku buru, osobito podno Velebita, dok će na južnom Jadranu biti umjereno do pojačano, a na krajnjem jugu i jako jugo. More će biti malo do umjereno valovito, s mogućnošću kiše i pljuskova s grmljavinom, osobito na južnom i dijelu srednjeg Jadrana.

POSLJEDNJE DODANO: