MISLAV KAROGLAN

„Dajaku je jako dobar igrač, ima nešto što nama kao momčadi fali“


Evo kako je utakmicu vidio trener Hajduka Mislav Karoglan:

Nismo imali dovoljan broj akcija protiv bloka. Imali smo ogroman prostor na šestici, nismo ga dobro koristili. Podizanjem Krovinovića i širenjem Dajakua dobili smo nešto više u drugom poluvremenu. Bitno je da smo pobijedili i da je mali Prpić ušao i odigrao super kvalitetnu utakmicu.


Brekalo? Izašao već na poluvremenu, ništa nije napravio.

Nemam čarobnu kuglu tko će kako odigrati. Brekalo je izvanredan igrač, bit će pravo pojačanje kad se to posloži. Dajakua znam, drugačiji je profil od Brekala. Moramo vjerovati igračima.

Perišić? Pretpostavljamo da još nije spreman za igru.

Izrazio je želju biti s momčadi. Ionako nemamo punu klupu. Zašto ne? To je pozitivno.


S obzirom da je, pogotovo prvo poluvrijeme, bilo ništa – ništa, koliko je do vas, koliko do Istre?

Jako su brzi u iskakanjima, Majstorović, Marešić, disciplinirana obrana. Mislim da smo u pripremi dobro uočili što treba raditi, ali osim u par situacija, nismo uspjeli. Morali smo i mogli bolje. Nismo im dali previše prilika, to je dobro.

Dajaku izgleda bolje kad uđe s klupe, nego kad počne?

On je jako dobar igrač, odmah mi se svidio na treningu. Može puno, puno bolje. Fali mu da bude još malo vrući. Ima fenomenalnu kretnju, dubinu, sprint. To je ono što nam fali kao momčadi.

Koliko je na momčad utjecalo sve ovo što se događalo ovoga tjedna?

Svijet se promijenio s pametnim telefonima. Ja ih zovem glupi. Svi sve znaju i prate. Ne možeš izolirati momčad od toga. Ali ne treba nam alibi. Moramo strašno puno vježbati, trenirati i mijenjati navike. To je u sportu najteže, mijenjati navike.

Izlaskom Uremovića, četvorka u obrani je bila od igrača iz drugog plana (Mikanović, Elez, Prpić, Diallo), barem u odnosu na početak sezone.

Nisam ni išao za tim. To je nogomet, kolo sreće se vrti. Zato govorim igračima da uvijek moraju biti spremni i ugrabiti priliku kad se ukaže.

POSLJEDNJE DODANO: