IZBORNIK DALIĆ UOČI UTAKMICE

“Daj bože da se sretnemo s Portugalom u kasnijoj fazi Eura!

Hrvatska reprezentacija u subotu u 18:45 u Lisabonu igra prijateljsku utakmicu protiv Portugala. To je zadnja pripremna utakmica reprezentacije uoči Europskog prvenstva, na kojem Hrvatska prvu utakmicu igra sljedeće subote protiv Španjolske. Evo što su uoči utakmice s Portugalom rekli Marcelo Brozović i Zlatko Dalić.

Moguće je da ćete proći grupu na Euru i da ćete se sastati s Portugalom. Vjerujete li da vam je i zato ova utakmica s Portugalom važna?

-Je, imali smo dva zadnja SP-a sjajna, osvojili smo medalje. Na Euru, nažalost, nismo puno napravili i nikad Hrvatska nakon grupe nije prošla prvu nokaut utakmicu. Nama je osnovni cilj proći grupu i onda nešto više.

Imamo kvalitetu, imamo dobre igrače, sjajni rezultati su iza nas i bit će dobro ako to nastavimo. Portugal je dobar test za nas i iz te utakmice ćemo izvući dobre stvari i priču koja će nas dobro usmjeriti prema Španjolcima. Daj bože da se sretnemo s Portugalom u kasnijoj fazi Eura, kazao je Dalić.

Ovaj tjedan vam je bio dosta zgusnut, ima li umora u momčadi?

-Imali smo sedam, osam dobrih treninga. Okupljali smo se u hodu i bitno je igrače odmoriti. Vodili smo računa o tome da ne pretjerujemo s radom, a danas će trenirati svi i svi su spremni za Portugal. Sutra ćemo koristiti 17 igrača s golmanom, rasporedit ćemo minutažu. U kampu u Njemačkoj počinju prave pripreme, ovo je sve bio uvod. Imat ćemo pet, šest dana da se temeljito pripremimo za Španjolsku.

U kakvom je stanju Modrić i kako se pripremate za Španjolsku?

– Imamo najtežu grupu na Euru i odmah najteži protivnik. U Ligi nacija smo izgubili od Španjolske na penale i ta utakmica nam daje nadu da možemo biti dobri na Euru protiv njih. Modrić dobro poznaje španjolsku reprezentaciju i nadam se da nećemo izgubiti jer je bitno da startaš bez poraza, kaže izbornik.

Je li Portugal jedan od favorita?

Nikad nismo pobijedili Portugal. Imate sjajnu reprezentaciju, sjajnog izbornika koji je i moj prijatelj i to je bio naš dogovor. Igrali smo i prije zadnjeg Eura s Belgijom, kad je on bio izbornik i daj bože da se sretnemo, recimo, u finalu prije susreta u Ligi nacija, koja nas čeka na jesen.

Zašto je Portugal idealan protivnik za vas u ovoj fazi priprema?

-Imamo najtežu grupu na Euru i vrlo teške protivnike. Prva utakmica nam je Španjolska i Portugal nam je test za tu utakmicu jer igraju slično i otprilike su jednako kvalitetni. To je bio dobar izbor i nema boljeg testa od onoga protiv jedne od najjačih ekipa na svijetu.

Što očekujete od utakmice s Portugalom?

-Veliki test, veliki izazov, utakmica protiv ekipe, koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje Eura. Nama je to šansa da vidimo ideje koje imamo u glavi i da odigramo sa 16 igrača. Imat ćemo i vremena popraviti ono što trebamo do Španjolske i za nas je to dobra utakmica, kazao je Dalić.

Je li vam žao što nećete igrati protiv Ronalda i što nema vašeg suigrača Otavija?

-Što da kažem… Žao mi je Otavija, želim mu brzi oporavak. Ronaldo je imao malo više odmora, ali poznavajući njega, on je sigurno trenirao i na odmoru, rekao je Marcelo Brozović.

Hrvatska je u teškoj skupini sa Španjolskom i Italijom. Koliko će vam biti važna utakmica s Portugalom?

-To će biti odlična provjera da vidimo gdje smo i što smo. Vidjet ćemo što moramo popraviti i onda imamo sedam dana do utakmice sa Španjolskom.

Gledali ste utakmicu s Makedonijom, kako su na vas ostavili dojam mlađi veznjaci?

-To su sve odlični, mladi igrači i bili su dobri. Još za reprezentaciju trebaju odigrati dosta utakmica da bismo mogli reći da se na njih možemo osloniti. Odlično rade, moraju samo tako nastaviti i bit će velike zvijezde reprezentacije.

Je li Portugal favorit za Euro ili jedan od favorita?

-Po meni je Portugal jedan od najvećih favorita, jedna su od top pet ekipa na svijetu. Imaju po dva igrača na svakoj poziciji, bit će ih teško pobijediti, kaže Brozović.

Igrali ste protiv Ronalda i s Ronaldom, kako ste ga doživjeli?

Za mene je bolje igrati s njim nego protiv njega jer znam da će zabiti gol. Jedan od najboljih igrača u povijesti, svaka mu čast na svemu.

Duga je sezona iza vas u Al-Nassru, kako se osjećate?

-Igrali smo jako puno utakmica. Dobro se osjećam, imao sam dva dana slobodno, bio sam s obitelji i sad kreću treninzi i pripreme, kazao je reprezentativac.

POSLJEDNJE DODANO: