TURISTIČKA TRAGEDIJA

Češki turist izgubio život dok je fotografirao velike valove na Kanarima

U srijedu poslijepodne, na kanarskom otoku Tenerifeu, tragično je završila avantura za 53-godišnjeg češkog turista. Dok je pokušavao uhvatiti impresivne prizore golemih valova koji su se dizali tijekom oluje, nesretni turist upao je u more i izgubio život. Informacije su potvrdile lokalne vlasti Kanarskih otoka, prenosi INDEX.HR.

Upravo su teški valovi, dosegnuvši visinu i do pet metara, izazvali evakuaciju stanovnika iz obalnih područja, dok je olujno more oko otoka u Atlantiku stvaralo prijetnju od poplava. Ovaj rajski otok, inače popularno odredište za odmor mnogih Europljana, suočio se s izazovima prirode koji su uzrokovali ozbiljnu opasnost.

Vlasti su odmah izdale upozorenja građanima, preporučujući mjere opreza poput izbjegavanja područja pristaništa, lukobrana te nautičkih aktivnosti. Osim toga, preporučuje se izbjegavanje vožnje obalnim cestama zbog visokog rizika od valova.

U ovoj nesreći, turist iz Češke postao je još jedna žrtva teških vremenskih uvjeta na španjolskom tlu. Nažalost, ovo nije izoliran incident; prošli mjesec, četiri osobe iz različitih zemalja izgubile su život nakon što su pale u more tijekom lošeg vremena u Španjolskoj. Ovi tragični događaji jasno ukazuju na važnost poštivanja upozorenja i mjera opreza u takvim ekstremnim situacijama.

POSLJEDNJE DODANO: