OŠTRE REAKCIJE

Bulj o požaru autobusa: ”Svaki tjedan gori jedan autobus. Što radi Županija?”

Jutros se na području Bajagića zapalio autobus koji je prevozio djecu do škole. Srećemo, nije bilo ozlijeđenih, a još jednom je reagirao gradonačelnik Sinja Miro Bulj koji se obrušio na Splitsko-dalmatinsku županiju.

Bulj je prozvao županiju zbog davanja koncesije Mati Jujnoviću, čiji se autobus zapalio.

Ministre, župane, što ste dužni Mati Jujnoviću da svaki tjedan gori autobus pun učenika? Dosta je bilo, osobno ću poduzeti akcije. Ako Mate Jujnović može raditi nelegalno uz vašu potporu, onda mogu i ja nelegalno blokirati uz cestu.

Na putu prema Zagrebu iz Sinja, počeo je goriti autobus koji je prevozio školsku djecu, vlasnika kojega sam bezbroj puta spomenuo Mate Jujnovića kojem županije i dalje daje koncesiju. Jedva su se ta djeca izvukla sreća da je bio spretan vozač. Bogu hvala i Gospi Sinjskoj da su se izvukli jer svaki tjedan gori jedan autobus. Pitanje je što radi županija? Bezbroj upita sam poslao, što rade oni? Županija mu dozvoljava da u ovim karampanama, starijim od Mojsijeve šlape, to sam već govorio, prevozi djecu. Zamislite roditelja koji u ovakav autobus uputi svoje dijete?

Javno pozivam ministra Butkovića da zajedno s županom Bobanom da ostavku zbog nečinjenja.

Ovo nije ruganje i nije šala, istina je da Mate Jujnović radi u Splitsko-dalmatinskoj županiji što god želi, a u tome mu pomaže župan Blaženko Boban – to je naša stvarnost.

Osobno ću stati ispred ovih autobusa koji više neće izaći s kolodvora ako nadležne institucije ne odrade svoj posao i ako netko ne završi zbog ovoga u zatvoru, zaključio je Bulj.

POSLJEDNJE DODANO: