PREDSJEDNIK IVAN BILIĆ

“Budžet će biti isti ili malo bolji, Sigura ili Pukštasa vjerojatno moramo prodati…”

Predsjednik Ivan Bilić bio je uz Nikolu Kalinića na predstavljanju. Njemu je to praktički prvo važno imenovanje otkako je postao klupski čelnik.

– Htio bih se zahvaliti dosadašnjem sportskom direktoru Mindaugasu Nikoličiusu. Isto tako bih zahvalio cijelom stručnom stožeru, koji je sezonu priveo kraju. Ponosan sam na njih. Nikola je legenda kluba, najveća njegova vrijednost jest što je u srži hajdukovac. Ima neprocjenjivo iskustvo igranja u velikim klubovima, ima jaka poznanstva, pošten je, ponosan, srčan, neovisan… I ima smisla za humor. Njegova je sveukupna odgovornost i neovisnost u poslu. On će učiniti sve da postavi sportski sektor na čvrste noge. Uvjeren sam da će imati uspjeha.

Kolika će biti njegova odgovornost u provođenju strategije koju ste spominjali prilikom vašeg predstavljanja?

– On će odlučiti tko će biti trener. Na inicijalnoj pressici sam rekao da će u sportskom odboru biti Kalinić i voditelj omladinske škole, pa kako igra prva momčad da tako igraju i juniori. Kako bi im bio lakši prijelaz u prvu momčad. Sve je stvar dogovora sportskog direktora i trenera. Što se tiče trojstva u sportskoj vertikali, taj bi član uprave zadužen za sport izuzeo mene od petljanja u sportski dio. Sportski direktor i trener upravljaju prvom momčadi, a budući član uprave za sport imat će malo veća zaduženja.

Što će biti s Jurom Ivankovićem?

– Trebat će pitati budućeg trenera. Cijeli stožer se stavio na raspolaganje klubu. Ja bih volio da Jure ostane uz prvu momčad i nastavi svoj razvoj, pa da u budućnosti bude i kandidat za trenera. Ostavimo to pitanje kad dođe novi trener.

Koliko novaca planirate potrošiti na pojačanja?

– Nije lako za odgovoriti. Budžet će biti kao lani ili možda malo veći. Momčad mora biti u istoj poziciji ili malo boljoj.

Može li Hajduk preživjeti da se ne prodaju Niko Sigur i/ili Rokas Pukštas?

– Vjerojatno je da se jedan mora prodati. Nije sve zacrtano. Imamo neki iznos koji smo projicirali, do kraja kolovoza ćemo sve znati. Ne želimo prodati previše mladih igrača. Mlade želimo zadržati što duže.

POSLJEDNJE DODANO: