POLICIJA MU JE ZA PETAMA

Bruno Divković ozlijedio je najpoznatijeg splitskog policajca na motoru, vukao ga je dvadesetak metara

Bruno Divković mladić je od 25 godina za kojim splitska policija intenzivno traga jer sumnjaju kako je on bio vozač motocikla koji je odgovoran za teško ozljeđivanje najpoznatijeg policajca na motoru u Splitu Željka Perišića nadimka Dika. Službenik je Divkovića, a s njim je bila i djevojka, zaustavio u Zagrebačkoj ulici, nedaleko od splitskog Pazara, a kada je došao do motora, mladić je naglao dao gas i povukao policajca za sobom te ga tako vukao dvadesetak metara. Naposljetku mu je slomljena noga, a podvrgnut je operaciji.

Tek kada je jedan od prolaznika doviknuo da vuče policajca, zaustavio je motor i dao se u brijeg trčeći.

Policiji nije trebalo dugo da posloži mozaik i sumnjivcu otkrije izgled.

Objavljujemo fotografiju muškarca kojeg dovodimo u svezu s događajem od sinoć kada je u namjernom naletu motocikla teško ozlijeđen policijski službenik i na koje okolnosti provodimo kriminalističko istraživanje. Pozivamo građane ukoliko imaju korisne informacije o osobi s fotografije da nas o tome obavijeste pozivom na broj 192, obavijeste najbližu policijsku postaju ili na e-mail adresu [email protected] – kratko su naveli.

Divković iza sebe, iako je s tek 25 godina, ima desetak prekršajnih i kaznenih prijava, nema vozačke dozvole niti je može imati koliko je negativnih bodova već sakupio. Čak 34 puta je zaustavljen zbog prekoračenja brzine, odbijanja testova za alkohol i narkotike, a sasvim očekivano, i za vožnju bez dozvole za vožnju. U dosjeu policije ima i pet prijava za preprodavanje odnosno dilanje narkotika.

Policija Divkovića nije našla na adresi stanovanja, ali mu je, prema pouzdanim informacijama, za petama. Proširila se priča čak i da s njima pregovara o uvjetima predaje, ali to zasad nije potvrđeno. Sigurno je tek kako će se i nakon što bude doveden u policiju, preispitivati kvalifikacija (ne)djela pa će 25-godišnjak možda završiti i s prijavom za pokušaj ubojstva.

POSLJEDNJE DODANO: