POMORSKI LUKSUZ

Brodosplit i Storylines potpisali su ugovor za izgradnju privatnog rezidencijalnog broda

U suradnji koja obećava revoluciju u pomorskoj industriji, Storylines, vodeće ime u stvaranju rezidencijalnih brodova, obnovio je ugovor o gradnji s renomiranim brodogradilištem Brodosplit. Ovaj novi ugovor označava početak izgradnje prvog privatnog rezidencijalnog broda koji će biti ekološki održiv – MV Narrative.

Ovaj dogovor nije samo poslovni aranžman, već i simbol povezanosti dviju tvrtki koje su odlučne u stvaranju revolucionarnog broda koji će postaviti standarde u industriji. Svaki detalj ovog projekta pažljivo je osmišljen kako bi se postigao najviši standard luksuza, uz istovremeno smanjenje ekološkog utjecaja.

Predstavljajući spoj luksuznog života i ekološke osviještenosti, MV Narrative bit će dug 778 stopa (233 metra) i pružit će smještaj za 531 privatnu rezidenciju. Ono što ovaj brod čini pionirskim u održivom pomorskom prijevozu je njegov pogon tekućim prirodnim plinom (LNG), što ga čini prvim takvim primjerom u industriji.

Alister Punton, izvršni direktor Storylinesa, istaknuo je važnost obnove ugovora u svjetlu globalnih promjena koje su utjecale na industriju, te je naglasio da je ovo značajna prekretnica u području pomorskih inovacija. Osim toga, istaknuo je i važnost partnerstva između dviju tvrtki u postizanju zajedničkih ciljeva održivosti i luksuza.

Tomislav Debeljak, predsjednik uprave Brodosplita, dodao je da su tehnički timovi obostrano intenzivno surađivali s vanjskim stručnjacima kako bi osigurali da dizajn broda zadovoljava najviše standarde u područjima održivosti, cyber sigurnosti i performansi. Njihova stručnost i posvećenost ovom projektu jamče da će MV Narrative biti ne samo tehnički napredan, već i siguran i udoban za sve putnike.

Od posljednjeg ugovora, puno je posla obavljeno na dizajnu broda u pripremi za gradnju. Tehnički timovi s obje strane intenzivno su surađivali s vanjskim stručnjacima iz područja hidrodinamike, buke i vibracija; također s ekspertima glavnih dobavljača opreme i društva za klasifikaciju Lloyd´Register. Danas imamo brod s dizajnom koji implementira poboljšanja u vezi s održivošću, cyber sigurnošću, pogonom i pogonskim sustavima, itd. Imamo ekološki prihvatljiv brod optimalne performanse u skladu s primjenjivim pravilima i propisima – rekao je Debeljak.

MV Narrative će biti jedinstven u svom konceptu, namijenjen isključivo za život na moru, nudeći raznolik niz sadržaja i objekata. Od pošte i škole do solarnog hidroponskog vrta i najvećeg wellness centra na moru, brod će poticati osjećaj zajednice i samodostatnosti.

Odgovornost prema održivosti proteže se izvan pogona, s inicijativama poput pretvaranja otpada u energiju i farmi do stola, čime se demonstrira predanost ekološki osviještenom načinu života. Osim toga, brod će biti opremljen najnovijim tehnologijama za smanjenje otpada i recikliranje kako bi se osiguralo da se ekološki otisak broda minimalizira.

Cijene rezidencija na brodu MV Narrative kreću se od 1 do 8 milijuna dolara, s mogućnostima suvlasništva koje počinju od 598.000 dolara. Ovaj raspon cijena omogućuje raznolikost kupaca, ali istovremeno odražava visoku kvalitetu i luksuz koji se očekuju na ovom jedinstvenom brodu.

Uz ovo obećavajuće partnerstvo, Storylines i Brodosplit započinju inovativno putovanje kako bi redefinirali luksuzni život na moru. Inženjering već započeo, a obe strane su predane isporuci broda koji će postaviti nove standarde u luksuzu i ekološkoj osviještenosti.

POSLJEDNJE DODANO: