OŠTRE KRITIKE

Bonačićev intervju bio je presudan za ostavku: ”Hajduk je Solinu napravio medvjeđu uslugu”

Luka Bonačić više nije trener Solina, klub je objavio kratko priopćenje preko službenog Facebook profila. Bonačićevom otkazu kumovao je intervju iz emisije ‘Sport nedjeljom’ u kojem je žestoko kritizirao suradnju Solina i Hajduka.

Jedan od problema koji je istaknuo Bonačić su dvojne registacije Hajdukovih igrača koji su na posudbi u Solinu.

Hajduk i Solin u ljeto su napravili dvoje registacije za devet igrača. Ja pola njih nisam vidio i nikada nisam ima više od trojice. Meni dođe Filip Čuić napravi trening i onda kaže treneru moram ići zovu me dolje i ne znam ni gdje je. Nisam imao niti jednog Hajdukovca ove četiri utakmice. Oni ne znaju (Hajduk)..ako si ti meni dao dvojnu registraciju i tebi se igrač povrijedi i treba ti za trening utakmicu, uzmi juniora, a ostavi ovdje igrača da se kali. Dakle, od devet igrača Solin ih nikada nije imao na okupu. Oni bi došli pa dođu dan dva prije, pa ja kažem kako ćeš..igrač za utakmicu se daje na treningu. Oni nisu znali upravljati i napravili su Solinu medvjeđu uslugu.

Komentirao je i situaciju s Markom Livajom.

-Imate svlačionicu sa strancima, našima i Livajom. Oni su Livaju uništili. Nije bio pravi odnos. Ja sam trener, mama i tata i tako treba biti. Livaji treba čestitati na svemu, ali osjetio je komfornu situaciju..

Dotaknuo se i bivšeg sportskog direktora Nikoličiusa.

-Imam i godine i iskustvo da mogu nešto pričati. Oprosti na ovome dečko kako se ono zvao, Nikoličius, ali nema iskustva. Nije to Gorica. Medijski mu se dao vjetar u leđa da mogu tako nastaviti raditi. Hajduk ima 120 tisuća pretplatnik, a ja kao bivši igrač hoću vidjeti da dođe neki strani klub, barem konferencijsku ligu..Oni su stalno iz šupljeg u prazno.

POSLJEDNJE DODANO: