ODBIJENI ZAHTJEVI

Bojan Ivošević: “Bespravna gradnja na Marjanu nije više javna tajna”

Bojan Ivošević, splitski dogradonačelnik, u svojoj nedavnoj objavi otkrio je kako su bivše gradske uprave ignorirale zahtjeve za legalizaciju bespravne gradnje na Marjanu, čime su stvorile ozbiljan problem. Istaknuo je da je od 117 predmeta većina pravomoćno odbijena, a neki su korisnici čak iskoristili sve zakonske mogućnosti za žalbu, ali bez uspjeha.

Javna tajna je kako su bivše gradske uprave držale u ladici zahtjeve za legalizaciju bespravne gradnje na Marjanu koja se zakonski nije mogla legalizirati. Svih 117 predmeta je prvostupanjski obrađeno, a više od 20 njih već je pravomoćno odbijeno i poslano Državnom inspektoratu na postupanje. Velika stvar je i činjenica da su neki iskoristili sve zakonske mogućnosti za žalbu (Ministarstvo, Upravni sud, Visoki upravni sud) i izgubili.

Kako kaže, sada se čeka intervencija Državnog inspektorata, a Ivošević naglašava važnost izvršenja rješenja o uklanjanju nelegalnih objekata kao ispunjenje obećanja iz predizborne kampanje.

Sad čekamo da Državni inspektorat, kao što to rade u Istri, dođu na Marjan i krenu raditi svoj posao. Pri tome ne mislim da uzaludno donose rješenja o uklanjanju i puštaju ih da stoje u ladicama, već da ih izvrše. Obećanje iz predizborne kampanje ispunjeno.

Javna tajna 🤫 je kako su bivše gradske uprave držale u ladici zahtjeve za legalizaciju bespravne gradnje na Marjanu koja…

Posted by Bojan Ivošević on Monday, June 3, 2024

POSLJEDNJE DODANO: