TROGIR OSLOBOĐEN OPTUŽBI

Bilić: “Revizija utvrdila, a skupština danas potvrdila: Trogir nije dužan Prometu već smo 30.000 € u pretplati”

Nedavno su Trogir i nekoliko okolnih gradova Splita optuženi za dugovanje Prometu u iznosu od 300.000 eura, što je, prema tvrdnjama, ugrozilo poslovanje firme. Međutim, nakon detaljne revizije i traženja računovodstvenih dokaza, utvrđeno je da Trogir ne samo da nije dužan, već je u preplati 30.000 eura. – izvijestio je gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

Bilić je komentirao ovu situaciju te ustvrdio da je odluka o neplaćanju navodnog duga bila ispravna.

Nedavno se naš grad s nekolicinom drugih u okruženju našao na meti optužbi o astronomskim dugovanjima Prometu. Nakon što godinama uredno podmirujemo obveze te se u ponašamo kao pouzdan partner i dioničar, odjednom smo proglašeni neprijateljem dužnim 300.000 € zbog kojih je navodno dovedeno u pitanje funkcioniranje ove firme. Znali smo da ta cifra nema veze sa stvarnom situacijom jer se vrlo pedantno odnosimo prema financijama pa smo štiteći interese grada tražili dubinsku analizu i računovodstvene dokaze o tom dugu.

Zaključak je sljedeći – Trogir ne da nije dužan, nego je u pretplati 30.000 eura!

Nismo dopustili da nas bilo tko na blef tjera da plaćamo fantomske dugove i rješava probleme s kojima nemamo veze. Kao i puno puta do sada, razumno i odgovorno smo zaštitili interes grada. – stoji u priopćenju.

POSLJEDNJE DODANO: