HRVATSKI PONOS

Barbara Matić se plasirala u finale Europskog prvenstva

Drugi dan Europskog prvenstva u judu donosi uzbuđenje i iznenađenja na tatamiju. Uzbuđenje je posebno intenzivno u kategoriji 70 kg, gdje je Barbara Matić iz JK “Pujanke” u Splitu ostvarila nevjerojatan uspjeh plasiravši se prvi put u finale Europskog prvenstva. Matić, čiji su talent i predanost već odavno prepoznati u judo svijetu, suočit će se s izazovom protiv Elisavet Telestidou iz Grčke u svojoj kategoriji. Očekuje se napeta borba, a Matić će svojim vještinama pokušati osvojiti zlatnu medalju i donijeti veliku radost svojoj domovini.

U istoj kategoriji, Lara Cvjetko iz JK “Solin” će morati sačekati do finalnog bloka kako bi primila brončanu medalju, budući da je suparnica Miriam Butkereit iz Njemačke prisiljena odustati zbog ozljede.

Među ostalim hrvatskim natjecateljima, Katarina Krišto iz JK “Dalmacijacement” također ima priliku za osvajanje brončane medalje u kategoriji -63 kg. Njezina borba za postolje obećava još jedno uzbudljivo iskustvo za ljubitelje juda diljem Hrvatske.

Finalni blok natjecanja zakazan je za 17:00 sati, dok se svečano otvorenje planira za 16:30 sati, očekujući dolazak visokih dužnosnika poput predsjednika Vlade Republike Hrvatske, mr. sc. Andreja Plenkovića. Očekuje se da će atmosfera biti nabijena uzbuđenjem dok se natjecatelji bore za svoje zemlje i čast na tatamiju.

POSLJEDNJE DODANO: