HRVATSKA - MAĐARSKA 16:15

Barakude pred punim tribinama otvorenih bazena Mladost publici donijeli pobjedu

Hrvatska je reprezentacija u prvoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre u Parizu, pred vrlo lijepo ispunjenom tribinom otvorenog plivališta Mladosti uz Savu, svladala Mađarsku i to boljim izvođenjem peteraca nakon što je bilo 12:12 u 32 minute.

Izbornici Tucak i Varga izveli su 13-icu igrača, ali su morali ostaviti na tribinama neke odličnike, iz čega je sasvim jasno, iz te širine koje posjeduju obje momčadi, da su izbornici u slatkim brigama. Od Hrvata u igri nije bilo odnosno na tribinama su ostali vratar Mate Anić, centar Ivan Krapić, branič Matias Biljaka, vanjski Ante Vukičević, Andrija Bašić i prvi strijelac Jerko Marinić Kragić.

No, slično je postupio i mađarski izbornik Zsolt Varga, pa je Mađarska protiv Hrvatske nastupala bez odličnog recimo Szilarda Jansika, ali i prvog vratara Some Vogela, pa ne baš klasičnog centra Tonija Nemeta, zatim Zoltana Pohla.

U početku susreta, prvoj polovici, sjajna igra Barakuda posebice u obrani. Marko Bijač je ubilježio čak 9 obrana, ali značajno su mu pomagali i suigrači. Neutraliziran mađarski napad morao se očitovati u pozitivnom rezultatu za našu vrstu. Tako je nakon prve četvrtine bilo 4:1, a početkom druge dionice čak i 6:1 za Hrvatsku. Pomalo nestvaran rezultat i jasno da on ipak nije mogao cijelo vrijeme takav i ostati. Ipak se radi o Mađarskoj.

U nastavku su gosti počeli polagano sustizati vodstvo Tuckove momčadi, da bi u zadnjoj četvrtini odnosno pet i pol minuta prije kraja prvi put i poravnali (9:9). Ipak, u cijeloj utakmici Mađarska niti jednom nije povela, a najbliže tomu su bili baš kod 9:9 kada je peterac Martona Vamosa obranio naš drugi vratar, Toni Popadić. Do kraja utakmice je redovno Fatović pogađao (za 10:9, 11:10 i 12:11), ali bi i Mađari izjednačavali, da bi pogotkom u zadnjoj sekundi Kristiana Manhercza, sjeverni susjedi osigurali peterce.

Ključnim su se u tom dijelu ispostavile dvije obrane naših vratara. Popadić je obranio Denesu Vargi, a Bijač je „skinuo” udarac Vinceu Vigvariju.

-U ovoj utakmici jasno da nije bitan rezultat. To sam rekao i igračima prije početka, ali jasno da je ipak bilo bitno pokazati karakter. Nije da ova pobjeda sada nešto nosi, ali igrali smo doma i uvijek je lijepo pobijediti. Generalno je to jako dobro izgledalo u fazi u kojoj jesmo, još umorni, ‘tvrdi’, premoreni. Vidi se da ta lopta još ‘ne ide’, posebno s igračem više, onako kako treba, makar je bilo i sjajnih akcija. U prve dvije četvrtine, dok je bilo malo više koncentracije, obrana je bila izvanredna. Kasnije smo malo pali, čak i opterećeni brojem osobnih pogrešaka. Po meni fenomenalna provjera i vrlo sam zadovoljan, kaže Ivica Tucak, izbornik reprezentacije

POSLJEDNJE DODANO: