6 MJESECI NAKON

Banožić prvi put nakon nesreće: “Puno toga je izneseno što je neistinito!”

Više od šest mjeseci prošlo je od prometne nesreće koju je u Vinkovcima skrivio bivši ministar Mario Banožić, a u kojoj je život izgubio Goran Šarić. Slučaj je izazvao veliku medijsku reakciju, ali i negodovanje u javnosti, jer je Banožić iz bolnice pušten na slobodu, gdje se još uvijek nalazi.

Po prvi put od 11. studenog, bivši ministar progovorio je o detaljima nesreće za RTL.

-Ja također proživljavam i ono što je ta obitelj proživjela u gubitku. Maknuo sam se sad već jedan duži period, ali isto tako držim da je puno toga izneseno, ono što je neistinito i to se treba ispraviti, poručio je bivši ministar Mario Banožić.

Podsjetimo, tog 11. studenog u rano jutro, Mario Banožić je, kako je utvrđeno očevidom, na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji pretjecao u uvjetima smanjene vidljivosti pri čemu se svojim vozilom zabio u kombi kojim je upravljao Goran Šarić, koji je na mjestu poginuo, prenosi Danas.hr.

Nakon prometne nesreće, pojavile su se razne informacije o tome je li Banožić imao alkohola u krvi, je li prebrzo vozio, te je li bilo propusta u očevidu. Kaznena prijava protiv njega podnesena je u prosincu prošle godine pri Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, a optužnica je podignuta 25. travnja ove godine.

POSLJEDNJE DODANO: