Baldasar i Jovanović dogovorili početak rada Centra za inovacije

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom dogovorio početak rada Centra za implementaciju Strategije istraživanja i razvoja zapadnog Balkana za inovacije, priopćeno je iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS). Ministar Jovanović sa suradnicima posjetio je Split gdje je s gradonačelnikom Baldasarom i njegovim suradnicima razgovarao o aktualnim pitanjima vezanima uz suradnju Splita i MZOS-a.

“Grad Split će tako, sukladno ponudi njegovog gradonačelnika Ive Baldasara koja je prošle godine u listopadu i prihvaćena odlukom Vlade, u najskorije vrijeme staviti na raspolaganje prostor potreban za Centar za implementaciju Strategije istraživanja i razvoja zapadnog Balkana za inovacije. Grad i Ministarstvo će sa zemljama regije i dalje aktivno raditi na etabliranju Splita kao središta znanstvenog razvoja regije, a što su pojedini mediji nezasluženo pripisivali Danici Ramljak”, navodi MZOS.

Na sastanku je bilo razgovora i o zaključenju međusobnih obveza i potraživanja nastalih pri izgradnji studentskog restorana u novom studentskom domu u kampusu “Visoka”.

Što se, pak, tiče komunalnih doprinosa kod izgradnje kampusa zaključeno je kako je veći dio potraživanja namiren, a preostali iznos će se pokušati riješiti sporazumom Grada, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva financija.

Delegacije su razmijenile mišljenja o znanstvenim ustanovama u gradu, a postigle su i visoku razinu suglasnosti oko modela rješavanja statusa Spaladium Arene, navodi se u priopćenju.

POSLJEDNJE DODANO: