KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

Ante Toni Žižić otkazao, hoće li i Luka Božić?

Josip Sesar, izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske skratio je popis s 24 na 16 igrača, koji bi se nakon završetka Kupa Krešimir Ćosić trebali okupiti na pripremama za prve dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. godine. Hrvatska će najprije igrati protiv Francuske u Brestu (23. veljače), a potom će ugostiti Cipar u Rijeci (26. veljače).

Sesar je pozvao Bornu Kapustu, Gorana Filipovića, Matu Kalajžića, Jaleena Smitha, Roka Badžima, Tonija Perkovića, Marija Hezonju, Marka Ramljaka, Matea Drežnjaka, Luku Božića, Tonija Nakića, Darija Drežnjaka, Roka Prkačina, Danka Brankovića, Marina Marića i Ivana Vraneša.

Izbornik je objasnio da je Ante Toni Žižić izrazio želju da ga se preskoči u ovom ciklusu, jer mu treba vremena za adaptaciju na novi klub (iz Anadolu Efesa je prešao u Virtus iz Bologne).

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se Sesaru odazvati Zadrov lider Luka Božić, prošlosezonski MVP ABA lige i finala prvenstva Hrvatske, te najveći kandidat da u regionalnom društvu ponovo uzme nagradu za najkorisnijeg igrača. Neki raniji izbornici nisu ga zvali, nekima se zahvaljivao na pozivu, a što će biti sada? Po kuloarima se priča da će – otkazati, ali sasvim sigurno to neće uraditi dok u Splitu pokušava sa Zadrom osvojiti Kup Krešimir Ćosić.

POSLJEDNJE DODANO: