TRAGIČAR

Ante Budimir promašio jedanaesterac i slomio tri rebra

Ante Budimir je u ponedjeljak navečer još jednom trebao postati junak i spasitelj Osasune, a na kraju je postao njen tragičar. U 31. kolu Primere, Valencia je vodila u Pamploni s 1:0 do 93. minute kad je u šesnaestercu gostiju oboren 32-godišnji hrvatski reprezentativac, sudac Montero je u prvi tren odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi, no nakon što ga je VAR pozvao na pregled spornog detalja, on je promijenio odluku i dosudio jedanaesterac. Loptu je na bijelu točku namjestio Budimir, odmjerio zalet, krenuo prema njoj i spotakao se trenutak prije šuta. Umjesto udarca, praktički je dodao loptu vrataru Valencije. Šok na stadionu El Sadar mogao se opipati, nitko nije mogao vjerovati što se dogodilo autoru 16 golova ove sezone, drugom najboljem strijelcu Primere iza Artema Dovbika (17) iz Girone.

– Budimir nam je donio toliko radosti da mu ne možemo ništa prigovoriti. Štoviše, potrebno ga je ohrabriti. Triput mi se ispričavao zbog promašenog jedanaesterca, ali ja mu nemam što oprostiti. Dosad nije promašio nijedan, ovaj put je došlo do blokade, što je neuobičajeno za njega, ali i glava ponekad utječe prilikom izvođenja udarca – izjavio je trener Osasune Jagoba Arrasate.

Na žalost, tu nije bio kraj lošim vijestima za našeg napadača, jer je odmah nakon utakmice prebačen u bolnicu gdje su mu konstatirali lom tri rebra.

POSLJEDNJE DODANO: