USUSRET IZBORIMA

Andrej Plenković i dalje vodeći izbor za premijera prema istraživanju Dnevnika Nove TV

Prema najnovijem istraživanju provedenom od strane Dnevnika Nove TV u suradnji s Ipsosom, koje obuhvaća razdoblje od 1. do 20. veljače te uzorak od 679 građana koji namjeravaju izaći na izbore, Andrej Plenković zadržava vodeću poziciju kao preferirani izbor za poziciju premijera treći mjesec zaredom.

Na čelu želja većine ispitanika je Andrej Plenković, s potporom od 27 posto, što ga čini najpopularnijim kandidatom među ispitivanima. Na drugom mjestu nalazi se Sandra Benčić sa potporom od 10.1 posto.

Evo poretka najpoželjnijih premijerskih kandidata prema ovom istraživanju:

  1. Andrej Plenković – 27%
  2. Sandra Benčić – 10.1%
  3. Ivan Penava – 7.4%
  4. Peđa Grbin – 6.3%

Interesantno je napomenuti da visok postotak, od 24.5 posto, ispitanika ne preferira nijednog od imenovanih kandidata, dok 0.8 posto ispitanika ne želi nijednog političara koji se spominje u političkom kontekstu.

Također, istraživanje pokazuje da 20 posto ispitanika nije sigurno koga bi podržalo za premijera, ali planiraju izaći na izbore. Postoji i manji postotak od 3.4 posto ispitanika koji se odbijaju izjasniti o svojim preferencijama.

Kada se analizira podrška kandidatima prema stranačkim preferencijama, detalji su dostupni na slikama priloženima uz izvještaj.

Ovi rezultati istraživanja sugeriraju da postoji značajna raznolikost u preferencijama birača te da će politički akteri morati pažljivo prilagoditi svoje strategije kako bi privukli podršku širokog spektra birača.

POSLJEDNJE DODANO: