DEKLASIRANJE ZADNJE MOMČADI LIGE

Alkar zamrznuo Bosco na minus 42, domaćini živjeli prvih par minuta

Alkar se Boscu s kamatama revanširao za poraz u prvom dijelu prvenstva, odigravši jednu od boljih utakmica u ovoj sezoni, izuzev prvih par minuta u kojoj se uz dosta nervoze u redovima domaćih i gostiju, vidjela i silna želja za pozitivnim ishodom kojega je naposljetku zasluženo slavio sinjski sastav.

Alkarevci su sjajno odreagirali u svim segmentima igre, odlično su čitali akcije gostiju, jednako dobro skakali, a dosta pokretljiv bio je i napad, pa je konačnih plus 42 možda i premalo s obzirom na viđeno.

Da će Bosco na domaćem terenu upisati još jedan poraz bilo je jasno nakon što je posljednjih nekoliko minuta drugog perioda Alkar diktirao ritam i serijom 15-0 doslovce razorio obranu domaćih koja nije imala odgovora na zavidan repertoar rješenja iz “kuhinje” Damira Milačića.

Trenutak utakmice bio je svakako dalekometni šut Alkareva stranca Trevantea Andersona sa svoje polovice, sa zvukom sirene za kraj treće četvrtine. Pregledavali su to suci u sve prisutnijem “VAR-u” na košarkaškim parketima i ustanovili da je Anderson loptu izbacio prije isteka vremena.

Letjeli su Sinjani parketom i u narednim minutama, pobjegli u 35. minuti na najvećih plus 44 (45:89) nakon čega je domaći trener priliku ponudio igračima s do tada nešto manjom minutažom. Jednosmjerna ulica u kojoj su gosti svoje nade u nešto više od uvjerljivog poraza “razdužili” nakon nekoliko uvodnih minuta završila je s velikih plus 42 za Alkar.

Bosco – Alkar 52:94 (16-19, 9-24, 17-20, 10-31)
Trnsko. SŠD Boško Božić-Pepsi. Gledatelja: 200
Suci: Martin Vulić, Jelena Tomić, Goran Rogić.

Bosco: Bubalo 3, Marat 8, Ivanković 6, Katanović 11, Akrap 1, Branden 12, Krapić 4, Pavković, Petranović 3, Lukić 2, Vargek, Njegovan 2.
Alkar: Alok 9, Trevante 27, Blatančić 17, Marčinković 4, Jukić, Pavela, Nazor 10, Matulina 8, Boban 5, Tomašević 10, Vučić 4.

POSLJEDNJE DODANO: