JOŠ JEDAN PORAZ

Alkar propustio kazniti umornu Cedevitu, Allen i Kučić presudili na kraju

Cedevita Junior slavila je u Sinju kod Alkara, ali tek nakon velike bitke u kojoj se domaći sastav vratio iz minusa od 11 koševa, uzeti stvari u svoje ruke pa onda naposljetku i sve prosuti.

Uzeli su gosti startnu prednost, ali Alkar nije dozvolio veći odmak Cedeviti iako ni tempo igre nije bio takav da bi ponudio veća uzbuđenja. Čak se koševima Blatančića nakon četiri minute igre višak prebacio na domaću stranu (7-6), ali samo nakratko jer se ubrzo probudio tim iz Zagreba pa preko raspoloženih Kučića i Bogdanovića na predah odnio plus od četiri (14-18).

Da su gosti i u drugom dijelu gospodarili terenom razlog je bio mlaka sinjska obrana čemu će dovoljno svjedočiti podatak kako je tek tridesetak sekundi prije kraja te druge četvrtine Ivan Pavela napravio prvu ekipnu osobnu pogrešku. Raspucao se u tom periodu Sandro Rašić, vezao tri pogotka s crte za tri i postavio najvećih 11 u plusu za Cedevitu (25-36), ali kako će Alkareve trupe biti na pogon Andrije Blatančića i Yuata Aloka bilo je jasno kada se prednost nakon 20 minuta igre otopila na svega -5 (35-40).

Potpuno je drugačije lice Alkar imao u nastavku. Borbenošću i agresivnom igrom pod košem relativno je brzo smanjio zaostatak, a onda i okrenuo “vodu na svoj mlin”. Srljali su tada igrači Cedevite, prosipali neočekivano, a razmahao se i spomenuti Blatančič. Delirij je nastao u sinjskoj dvorani kada je sa zvukom sirene kapetanski naciljao Hrvoje Vučić za 58-54, i to baš kad je zbog prigovaranja na sudačke odluke tehničku pogrešku zaradio gostujući strateg Damir Mulaomerović.

Ipak, malo po malo su i gosti pokazali da nisu isključeni iz utakmice, a prevagu je donio dotad nevidljivi Kevaughn Allen, i to s osam pogođenih koševa u tri napada. Kad se Allenu u preciznosti pridružio i Vito Kučić, domaći sastav više nije imao odgovora pa je morao u prvenstvenu tablicu upisati još jedan poraz.

Alkar – Cedevita Junior 73:81 (14-18, 21-22, 23-14, 15-27)
Sinj. Dvorana Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 350
Suci: Denis Hadžić, Frane Mjeda, Denis Bajramović

Alkar: Alok 20, Bissainthe, Green 2, Blatančić 19, Pavela 6, Nazor, Čović, Matulina 8, Boban 12, Vučić 6, Jukić.
Cedevita Junior: Bogdanović, Ogrizović 2, Rašić 14, Karačić 12, Jelić 8, Allen 11, Kučić 21, Serdarušić 4, Mršić, Kosi 4, Batinić 5.

POSLJEDNJE DODANO: