MISLAV KAROGLAN UOČI ISTRE

„Ako nisi vruć i gladan, ne možeš biti prvak“

Ludi je tjedan iza nas na hrvatskoj nogometnoj sceni. Znani i neznani junaci su pomogli otkriti kakva se bagra krije u sudačkoj organizaciji, notorni Bruno Marić je dao ostavku na mjesto predsjednika Sudačke komisije iz osobnih razloga, ali da je pošten dao bi ostavku puno ranije zbog svih počinjenih krimena (kao da tome nema kraja… novi video uradci raskrinkavaju zloglasne „ljude u crnom“).


Valja nama dalje ići s prvenstvom Hrvatske – dao Bog da suci ne naprave niti jednu pogrešku do kraja – Hajduk je domaćin Istri 1961 u subotu od 17.10 sati. S najvećeg hrvatskog poluotoka stiže Paolo Tramezzani, bivši trener Bijelih, koji ih je iz nemoguće pozicije doveo do Europe 2021. godine, ali mu ugovor nije produžen. Otkako je preuzeo Istru 1961 uzeo je 7 bodova iz 3 utakmice.
Neće to biti laka utakmica, Istra 1961 je slavila na Poljudu pogotkom Matea Lisice u 101. minuti (!) narušivši pobjednički niz Ivana Leke i Hajduka, a pamti se i gostovanje u Puli, te show Ante Ercega kad je nekažnjeno mlatio koga je stigao.


Istra 1961 je rasterećena i kao takva najopasnija, a Hajduku je pobjeda „pod mus“. Mislim, svaka će biti takva do kraja prvenstva. Krediti su ispucani i potrošeni, svašta je Hajduk imao, pa nemao. Više nema pravo na kiks ako želi do titule prvaka nakon 19 godina.

Stvara li se neregularnost prvenstva to što Dinamo i Varaždin još nisu odigrali zaostalu utakmicu?

 • Mi se moramo fokusirati na nas, na nogomet, da budemo bolji i reagiramo na pravi način. Igrači i treneri se ne bi trebali time opterećivati.
  Istra 1961 je neugodna. Kakvog protivnika očekujete?
 • Dobrog. Nismo ih dobili tri utakmice zaredom kod kuće. Mi moramo pobijediti, iako su me učili da to nije dobro govoriti.
  Što je s Brekalom?
 • Brekalo je dobio udarac, primit će injekciju.
  Tramezzani je kad je došao u Hajduk sredio obranu, isto je napravio i u Puli.
 • Ostavio je jako dobar utisak u Splitu. Ja puno znam o Istri 1961. Neću puno govoriti o njima. Ona zna igrati i razigrati. Moramo biti bolji nego protiv Varaždina u kupu. Očekujem da ćemo biti puno bolji. I da rupa u igri bude što manje.
  Bivše Hajdučko srce Ante Erceg je tamo prva špica, nabrijan na Hajduka?
 • Nije jedini, mi smo magnet. Neka, mi moramo biti još bolji. Treba imati prkosa, moraš biti vruć i gladan kad igraš za Hajduk. Bez toga ne možeš biti prvak. Mi smo gigant, tako se moramo postaviti.
  Tko točno može, tko ne može?
 • Lovre Kalinić će biti unutra, sa Šarlijom nećemo riskirati, možda bude na klupi. Nikola Kalinić je počeo trenirati jačim intenzitetom. Brekalo ne bi smio biti problem.
  Zašto kod 2:0, 3:0 ne izvadite Livaju iz igre?
 • Tri igrača su protiv Varaždina pitala zamjenu, a ja sam htio vaditi njega kod Rudeša, Varaždina i sada opet protiv Varaždina.
  Imperativ. Rekli ste da morate dobiti sve tri utakmice do stanke. Obično se kaže idemo utakmicu po utakmicu.
 • Sve vam je jasno. Ako ne bude tako, zna se. Sebi postavljam najveće ciljeve.
  Pojavilo se pitanje oko Bruna Marića, uskočio je glasnogovornik Božo Pavković.
 • Držimo se samo utakmice, nećemo komentirati ništa oko Bruna Marića.

POSLJEDNJE DODANO: