Matavulju zbog smrti Lambaše prijeti do 12 godina zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo je optužnicu protiv Stojana Matavulja zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu u listopadu prošle godine.

Optužnicom se 53-godišnji glumac Stojan Matavulj tereti da je oko 6,30 sati 23. listopada 2013. na autocesti Bregana – Lipovac izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula Dolores Lambaša (32), piše Dnevnik.hr.

Stojan je upravljao osobnim vozilom marke Nissan X-Trail u smjeru Zagreba. Zbog alkoholiziranosti (koncentracija od 0,66 g/kg alkohola u krvi), neprospavane noći i umora nije prilagodio brzinu kretanja tako da nije na vrijeme uočio osobno vozilo VW Polo koje se kretalo u istom smjeru, pa je prednjim desnim dijelom svog vozila udario u stražnji dio vozila marke VW Polo.

Pri udaru je to vozilo sletjelo na travnatu površinu s desne strane kolnika, kao i okrivljenikovo vozilo pri čemu je u višestrukom prevrtanju iz vozila ispala Dolores Lambaša, koja se vozila na suvozačevom mjestu, zadobivši pritom višestruke teške tjelesne ozljede opasne po život od kojih je istog dana preminula u bolnici u Slavonskom Brodu.

POSLJEDNJE DODANO: