Bivše Kazališno vijeće: Neka se čuje i druga strana!

Pod naslovom neka se čuje i druga strana sad već bivše članice Kazališnog vijeća Gorana Lepetić i Ana Domančić reagirale su priopćenjem na izjave gradonačelnika i dogradonačelnika Ive Baldasara i Gorana Kovačevića.

U reagiranju, među ostalim, navode da je jedini nedostatak komunikacije bio na relaciji Kazališno vijeće Grad Split, jer, kažu, zato što gradska vlast zatvara oči i uši pred onim što su mu članovi htjeli iznijeti.

Kažu da ni gradonačelnik i dogradonačelnik nisu održali sastanak s Kazališnim vijećem, čak i kada su obavijestili gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća da intendant Tonči Bilić onemogućava rad Vijeća.

Navode i da tumačenje, kako je radi novih izmjena Zakona o kazalištima formalno-pravno prestao mandat dosadašnjim članovima Kazališnog vijeća, nije obrazloženo eventualnim drugačijim tumačenjem Ministarstva kulture različitim od onog od 16. listopada 2013. a koje govori o nastavku rada dosadašnjih članova do isteka mandata odnosno opoziva, a i različito je u odnosu na ranije tumačenje Grada. Je li rješenje Grada zakonito ili ne, stoji u priopćenju, ostaje da se utvrdi.

Pojašnjavaju i zašto priopćenje potpisuju Lepetić i Domančić.

– Kako objasniti gradonačelnikovo nezadovoljstvo radom Kazališnog vijeća, kad u novom sastavu zadržavaju dr.sc. Joška Belamarića koji je sudjelovao u donošenju svih, gotovo uvijek jednoglasnih, odluka smijenjenog Kazališnog vijeća. Kako od preostalih razrješenih članova Nela Bujas Luketić od kolovoza 2013. opravdano ne sudjeluje u radu Vijeća, u međuvremenu je dala ostavku koja je prešućena na sjednici Gradskog vijeća,  nezadovoljstvo gradonačelnika očigledno proizlazi jedino iz rada razriješenih, pa je jasno da se sve ovo izrečeno na sjednici Gradskog vijeća odnosi samo na nas dvije – navodi se među ostalim u priopćenju.

Međutim, ni iz ovog priopćenja nije jasno zašto su članovi Kazališnog vijeća usvojili izvješće intendanta Bilića, te propustili priliku da se zaista i formalnopravno otvori rasprava o njegovoj smjeni. Najbezbolnija po Grad. 

I nakon što je u javnost izašao ugovor intendanta i rasvijetlila se nepoznata strana priče, izvješće je potpisano.
Zašto? 

POSLJEDNJE DODANO: