Karamarko: Zabranit ću zvijezdu petokraku!

Gostujući u današnjoj emisiji Aktualni sat Hrvatskog radija, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je zabranu komunističkih simbola, otkrio dijelove stranačkoga gospodarskoga programa, te potvrdio kako će na koalicijskoj listi za Europski parlament biti i čelnica pravaša Ruža Tomašić.

HDZ, kaže stranački predsjednik Tomislav Karamarko, ozbiljno se priprema za sljedeće parlamentarne izbore. Zbog toga već godinu dana rade na gospodarskom programu. Zemlju iz krize, slično kao i aktualna vlada, izvlačili bi investicijama u javnom sektoru. U navodnjavanje i odvodnju u razdoblju od šest godina uložili bi milijardu i sedamsto milijuna kuna, što proračunskim što europskim novcem. Te ideje, tvrdi, pohvalili su i eksperti CDU-a njemačke kancelarke Merkel, koji su im pomagali u gospodarskoj strategiji, prenosi Hrvatski radio Zadar.

‘Rekli su da je program dobar. I nakon godinu dana rada bilo mi je drago radi naših ljudi, koji su se trudili da taj program bude takav kakav jest. I sada idemo u razradu. Dakle, točka broj jedan toga programa, koji ćemo zajedno s njima razrađivati je otvaranje radnih mjesta’, kaže Karamarko. 

Dodaje, kako Nijemci ni najmanje ne zamjeraju što će na koalicijskoj listi za europarlamentarne izbore biti i Ruža Tomašić. Zanima ih samo uspjeh pučana u Europarlamentu.

– Kako ćemo mi to napraviti, koja je kemija, koja je formula, to mi znamo. To ne zna nitko ni u Berlinu, ni u Bruxelessu ni u Parizu. To mi znamo. Ako mi znamo, ili mislimo da će sinergijski učinak s gospođom Tomašić i ostalim koalicijskim partnerima biti taj da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh šest mandata. Ako je to to, onda se oni neće petljat – dodaje predsjednik HDZ-a. 

POSLJEDNJE DODANO: