Hamilton: Pobjedu posvećujem obiteljima žrtava avionske nesreće

Britanski pilot F1 momčadi Mercedesa Lewis Hamilton slavio je na današnjoj (nedjelja) Velikoj nagradi Malezije, drugoj utrci sezone Svjetskog prvenstva…

Hamilton je do 23. pobjede u karijeri, prve u Maleziji, stigao vrlo uvjerljivo, čime je isprao gorak okus u ustima nakon ispadanja na Velikoj nagradi Australije, prvoj utrci nove sezone Svjetskog prvenstva.

– Sjajan je osjećaj slaviti nakon ovako teškog vikenda i nakon toliko vremena – rekao je Britanac koji je posljednji put slavio na Velikoj nagradi Mađarske u srpnju prošle godine.

– Želim se zahvaliti svima koji su pridonijeli ovom uspjehu, a pobjedu posvećujem obiteljima čiji su članovi poginuli u nedavnoj zrakoplovnoj nesreći – izjavio je Britanac, a potom prokomentirao uvjete tijekom utrke.

– Nije bilo lako zadržati koncentraciju zbog visoke vrućine i puno znoja. Morao sam ostati smiren, u čemu sam uspio, a momčad je pritom odradila sjajan posao – zaključio je Hamilton.

Četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel osvojio je treće mjesto na današnjoj utrci, a nakon iste je priznao da se njegov Red Bull trenutno ne može nositi s brzinom koju prezentira Mercedes.

– Ostao sam iznenađen kada sam na startu utrke vidio Nicu Rosberga (Mercedes) kako me pretječe. Nositi se kasnije s njegovom brzinom nije bilo lako. Svaki put kada bih mu se približio on bi pronašao brzinu više i nestao. Što se brzine tiče, Mercedes je i dalje miljama daleko – rekao je Nijemac.

POSLJEDNJE DODANO: