Nasuprot moliteljima: Trinaest haljina za trinaest žrtava u Trogiru

Trogirke su i ovo subotnje jutro provele na glavnom trgu boreći se za prava žena nasuprot subotnjim moliteljima čije su poruke i molitva suprotne našim društvenim normama, Ustavu i zakonima, a zapravo nemaju nikakvog utemeljenja u vjeri i molitvi koju ti ljudi navodno zastupaju jer vrlo otvoreno žele ograničiti prava žena.

Žene Trogira uz potporu Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Trogir,  Gradske organizacije SDP-a Trogir i Nezavisne liste – Vrime je jasno su ukazale da ne žele da ih se na taj način uznemirava, te su na spomen trinaest žena koje su ubijene prošle godine u Hrvatskoj od strane bliskih osoba stale nasuprot moliteljima noseći na vješalicama haljine s brojevima žrtava.

Ovdje danas stojimo zbog žena koje više ne mogu biti s nama, koje ne mogu ustati boreći se za svoja prava jer su ubijene, a prema podacima MUP-a prošle godine ubijeno je njih trinaest. Zbog tih smo žena danas na trgu, a sa krajnjim ciljem da se smanji broj žrtava bilo kakve vrste nasilja, da se osvijeste ustavna prava žena. Socijaldemokratski forum žena SDP-a Trogir danas je pokazao da će se kao i uvijek nastaviti boriti za slobodu, ravnopravnost i solidarnost. Tu smo danas svjesno kao i ova grupa muškaraca koji se zapravo „mole“ da se teško stečena prava ženama oduzmu – poručila je Anka Zelalija, predsjednica SDFŽ SDP-a Trogir.

POSLJEDNJE DODANO: