Imotski gimnazijalci dobili nova računala: “Ovi učenici imaju jednake prilike kao i u većim gradovima”

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u utorak je učenicima Gimnazije dr. Mate Ujevića u Imotskom uručio 16 novih računala, u sklopu projekta Edit CodeSchool, kojega provodi Splitsko-dalmatinska županija. Tom prilikom Boban je naglasio kako su mladi ljudi sastavni dio ovoga projekta. “Da bi oni imali kvalitetan rad, treba im osigurati i opremu. Nova računala imotski su gimnazijalci zaslužili svojim radom i suradnjom s ICT županijom. Oni sada mogu prijeći na veću razinu te će sutra biti u mogućnosti formirati informatičke tvrtke na području Imotske krajine”, smatra župan. 

Ravnatelj imotske gimnazije, profesor Boris Karin, zahvalio je na vrijednoj donaciji. 

Računala koja smo dobili će u kombinaciji s našim vrijednim profesorima i učenicima podići kvalitetu nastave informatike na jednu veću razinu te će povećati digitalne kompetencije naših učenika. – rekao je Karin. 

Zamjenica gradonačelnika Imotskoga Ana Marija Radeljić smatra kako je Edit CodeSchool program izuzetno važan za manje gradove. 

Ovaj program kojega provodi Splitsko-dalmatinska županija potiče digitalne vještine te izradu aplikacija i mrežnih stranica. On poboljšava i IT sustav u manjim gradovima poput Imotskoga. – izjavila je zamjenica. 

Voditelj Digitalne Dalmacije Damir Brčić rekao je kako učenici u Imotskom imaju priliku učiti najmodernija programerska znanja. 

Oni tako imaju jednake prilike poput njihovih kolega iz većih gradova. Vjerujem da će svojim rezultatima pokazati da su opravdali naše povjerenje.- istaknuo je Brčić.

Profesorica informatike u imotskoj gimnaziji, Martina Maršić, zadovoljna je suradnjom sa Splitsko-dalmatinskom županijom. 

Kolege s kojima surađujemo su zaista pristupačni i daju nam odlične ideje. Moji učenici svakodnevno rješavaju zadatke te im se na tome posebno zahvaljujem. Oni ulažu puno truda i drago mi je da je to prepoznala Splitsko-dalmatinska županija. – izjavila je. 

Učenica prvoga razreda gimnazije Anamarija Pejić rekla je kako će sada puno brže rješavati brojne informatičke zadatke. 

Ova donacija nam znači puno jer ćemo sada biti puno brži i učinkovitiji u rješavanju zadataka i problema te u izradi aplikacija i mrežnih stranica. – navodi ova imotska gimnazijalka. 

POSLJEDNJE DODANO: