Milanović: Kod sastavljanja izbornih lista uvijek je netko zakinut

Hrvatski premijer Zoran Milanović ponovio je u četvrtak u Bruxellesu da će lista za europske izbore koju predvodi SDP biti objavljena u subotu, ističući da je to vrlo zahtjevan posao jer će uvijek netko na kraju osjećati da mu je nanesena nepravda.

Milanović je po dolasku na summit EU-a na novinarsko pitanje o tome na kojem će mjestu biti Tonino Picula na koalicijskoj listu koju predvodi SDP, rekao da su europski izbori velika stvar i da se ne mogu svoditi na jednog zastupnika u Europskom parlamentu.

“Sudbina svih nas političara jest da idemo pred birače i da svaki put sa zebnjom i nesigurnošću, jer je to u ljudskoj prirodi, očekujemo izborne rezultate. Lista će biti objavljena u subotu, kada imamo Glavni odbor”, rekao je Milanović.

“Izbor je težak, imamo vrlo malo mjesta kada je SDP u pitanju. SDP ima sedam od 11 mjesta, a jedno je mjesto rezervirano za gospodina Milorada Pupovca, a sve ostalo baš i nije i to nije jednostavno. To je prilično zahtjevan zadatak s obzirom da će uvijek nekom na kraju biti napravljena nepravda ili će se tako osjećati. Jučer smo o tome na predsjedništvu SDP-a razgovarali tri sata”, rekao je Milanović.

Milanović je odbacio svaku mogućnost da se na listi za europske izborepojavi riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

“Ni govora. Niti on to želi, niti je to ikada bila tema. To je netko izmislio. Čovjek je gradonačelnik Rijeke, a uostalom i sam je to rekao”, zaključio je Milanović.

POSLJEDNJE DODANO: