Nazor: Protiv Zaboka idemo i matematički osigurati ostanak u ligi

Košarkaši Splita sutra od 19 sati na Gripama dočekuju Zabok u trećem susretu Lige za ostanak. Podsjetimo, “žuti” su u prvom susretu svladali Dardu kod kuće, a ove subote su s nikad mlađom ekipom poraženi na gostovanju u Slavonskom Brodu. Ekipa s prosjekom godina 18,5 držala je egal tijekom cijele utakmice, ali u konačnici su poraženi  rezultatom 80-75. Sutra protiv Zaboka imaju priliku ispraviti poraz i osigurati cilj s početka sezone. 

– Ovaj susret je vrlo bitan za nas jer sutra možemo i matematički osigurati ostanak u ligi. Vjerujem da ćemo to i napraviti, a nakon toga idemo dalje s afirmacijom mladih igrača. Iza nas je poraz od Slavonskog Broda, u toj utakmici nismo imali nekoliko iskusnih igrača, pored toga smo igrali nakon napornog putovanja i bez popodnevnog odmora. Bez obzira na to nisam nezadovoljan onim što smo prikazali. Participirali su svi igrači, čak i dvojica naših kadeta Kalajžić i Kotrulja, te mogu reći da su na dobar način odradili svoje uloge – kazao je trener “žutih” Ante Nazor koji se zatim osvrnuo na sutrašnjeg suparnika. 

– Oni su kompaktna momčad, s kontinuitetom rostera i struke. Malo im je nedostajalo da završe u Ligi za prvaka, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Naročito su jaki na bekovima gdje imaju Leša i Marića, dok je pod košem Bagarić. Ne znam hoće on igrati, ali kad igra to je još jedna dodatna dimenzija za njih. Mi se moramo pobrinuti da igramo bez oscilacija koje su bile primjetne u prošlom susretu.

U tome će mu sigurno pomoći i povratak iskusnih Subotića i Mimice koji putovali u Slavonski Brod. Nije igrao ni Markulin zbog viroze od koje se još uvijek nije oporavio.

– Markulin je još uvijek dosta slab pa ćemo vidjeti hoće li on nastupiti, dok su Suba i Mimica spremni za ovaj susret. Njima je dobro došla ova pauza, oporavili su se od ozljeda, odmorili su se i uvjeren sam da će sutra biti na pravom nivou – zaključio je Nazor. 

POSLJEDNJE DODANO: