Ajla Tomljanović na korak do glavnog turnira

Ajla Tomljanović očekivano je izborila plasman u finale kvalifikacija na WTA turniru u Stuttgartu. U drugom kolu protivnica joj je bila 18-godišnja Amerikanka Sachia Vickery koju je Tomljanović svladala u tri seta…

Vickery je trenutno 188. igračica svijeta i bez većih je uspjeha na WTA Touru, ubilježila je tek dva nastupa u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira gdje je prošle godine na US Openu u prvom kolu iznenadila Mirjanu Lučić-Baroni. To joj je ujedno i jedna od najvećih pobjeda u karijeri i jedina pobjeda na Grand Slam turnirima.

S druge strane Ajla Tomljanović posebno ove godine igra dobar tenis, iza sebe ima niz dobrih nastupa i bila je prejaka za mladu Amerikanku. Za pobjedu je treća nositeljica kvalifikacija trebala dva sata i deset minuta za vrijeme kojih je sedam puta oduzela servis protivnici i spasila čak 13 break lopti.

Tomljanović je dva puta ispuštala break prednosti u drugom setu što je Vickery u konačnici kaznila osvajanjem seta. U trećem setu hrvatska tenisačica ipak je bila opreznija, sačuvala je break iz prvog gema i s novim breakom kod 5-3 završila je posao.

U finalu kvalifikacija očekuje je 85. igračica svijeta Mona Barthel s kojom se još nije sastajala.

POSLJEDNJE DODANO: